Gå direkt till innehåll
Foto: Anders Thessing
Foto: Anders Thessing

Pressmeddelande -

Uno Svenningsson inleder Sommartorsdagarna® 2018

Den 28 juni är det äntligen premiär för Sommartorsdagarna® 2018 som i år inleds med en ur Sveriges verkliga artistelit. Vi har glädjen att presentera Uno Svenningsson!

Vi kommer att inleda kvällen med barnunderhållning på stora scenen, Sommarchansen med Borås Tidning kommer att vara med hela eftermiddagen/kvällen och självklart har vi även i år både lokala förband på stora scenen och välkända dansband i Stadsparken.

Sommartorsdagarnas innehåll:
18.00 Barnunderhållning – program släpps 17 maj
19.00 Sommarchansen med Borås Tidning
20.00 Förband – program släpps 3 maj
21.00 Huvudartist: Uno Svenningsson
21.00 Dansband - program släpps 12 april

Vi har skapat en spotifylista där du kan lyssna till de 2 mest populära låtarna för varje artist, den fylls på efterhand som respektive artist har releasats, lyssna på alla artister här.

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget Borås TME medfinansiärer.

Mer information:
- Lisa Statham, cityledare/ansvarig arrangör, Borås City, 0706-49 88 02
Helena Alcenius, vd Borås TME, 0705-41 54 44

Uno Svenningsson
Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten ”Under ytan” och har sedan dess släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. Nu under våren 2018 ser vi honom på turné runt om hela landet och när sommaren väl har börjat står han på Sommartorsdagsscenen i Borås.

På tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda', med kända låtar som ”Vindarna” och ”Det som gör mig lycklig”. Bandet gav ut sin senaste skiva år 2014, men 1993 inledde Uno även en lyckad satsning på sin solokarriär.

Debutalbumet ”Uno” kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna ”Under ytan” och “Tro på varann”. Låten "Under ytan" har spelats in på finska och danska och både Loreen och rapparen Blues har gjort egna versioner av den.

Totalt har denna artist och låtskrivare släppt sju soloalbum plus två julskivor tillsammans med Irma Schultz Keller. Han har även gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel ”Mamma” från 1999.

Svenningsson har medverkat i Melodifestivalen två gånger. 2007 tävlade han tillsammans med Irma Schultz Keller med låten ”God morgon” och 2016 deltog han med låten ”Håll mitt hjärta hårt”, som han framförde tillsammans med Patrik Isaksson och Tommy Nilsson.

Under hösten 2017 var Uno en av deltagarna i ”Så mycket bättre”, lyssna på alla hans tolkningar här.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter