Gå direkt till innehåll
Foto: ERIK BY ERIK
Foto: ERIK BY ERIK

Pressmeddelande -

Jireel får torget att gunga. Sommartorsdagarna® - 5 juli

Årets andra Sommartorsdag kommer Jireel att inta Sommartorsdagsscenen, en efterlängtad artist som fått många röster av de som önskat artister i år. Med nästan 600 000 lyssnare per månad på Spotify och som ett av landets största namn när det kommer till hiphop så hoppas vi att han kommer att få torget i gungning. Jireel har nyss släppt singeln "Força", gjort liveframträdande på P3 Guld där han också mottog pris som "Årets artist” och i år mottog han också en Grammis som vinnare i kategorin ”Årets nykomling”. Det är med stor glädje vi välkomnar Jireel till Borås och Sommartorsdagarna® 2018.

P4 Nästa! – Sveriges Radio P4:s musiktävling
P4 Nästa är Sveriges Radio P4:s rikstäckande musiktävling för låtskrivare, artister och nyskriven musik. Lika länge som Sommartorsdagarna® har funnits har P4 Sjuhärad Sveriges Radio arrangerat musiktävling på Stora Torget. Här har man hittat stjärnor som Shirley Clamp och Niclas Andersson. 2010 utvecklades tidigare ”Artist i Borås” till Svensktoppen nästa och i fjol bytte tävlingen namn till P4 Nästa! Tävlingen arrangeras över hela landet och var och en av de 25 lokala P4-kanalerna presenterar varsin finalist. Förra året övertygade duon HannaJolin både publiken och juryn med sin poplåt Lemonpie och stod tillslut som sjuhäradssegrare. Bidragen som tävlar i de lokala finalerna spelas också på P4:s spellistor och det bidrag som vinner riksfinalen får dessutom en utmanarchans till Svensktoppen. Sjuhäradsfinalen av P4 Nästa! sker på Stora Torgets scen 5 juli kl. 20.00.

Sommartorsdagarnas innehåll:
18.00 Barnunderhållning – program släpps 17 maj
19.00 Lokalt förband - program släpps 3 maj
20.00 P4 Nästa! Sjuhäradsfinal
21.00 Huvudartist: Jireel
21.00 Dansband - program släpps 12 april

Vi har skapat en spotifylista där du kan lyssna till de 2 mest populära låtarna för varje artist, den fylls på efterhand som respektive artist har releasats, lyssna på alla artister här.

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget Borås TME medfinansiärer.

Mer information:
Lisa Statham, cityledare/ansvarig arrangör, Borås City, 0706-49 88 02
Helena Alcenius, vd Borås TME, 0705-41 54 44

JIREEL
Den unga rapparen från Rågsved söder om Stockholm har på kort tid gått från ett uppmärksammat hiphop-löfte till en av landets största namn. När P3 Guld-galan gick av stapeln i början av året utnämndes Jireel till "Årets artist" – ett tydligt kvitto på att Jireel, blott 17 år gammal, nu tagit klivet upp som en fullfjädrad artist.

Jireel debuterade i november 2015 med låten ”Här & Nu” och har sedan dess fortsatt leverera hits på hits med sin kaxiga, moderna stil. Låtar som "Som Mig”, “Langa Luren” och superhiten “Cataleya” gjorde 2016 till hans genombrottsår. Debut-EP:n ’Jettad’ från 2017 omnämns redan som en milstolpe inom svensk hiphop – och när Jireel fick den stora äran att avsluta hela Grammisgalan samma år fick vi se smakprov på en strålande liveartist.

Förra året fortsatte Jireel att ösa ur sig grymma singlar som "Man of the Year" och "Tagga", sida vid sida med att turnera landet runt. Med nyss släppta singeln "Força", liveframträdande på P3 Guld, pris som "Årets artist" på samma gala och Grammisvinnare i kategorin Årets nykomling tillsammans med Grammis-nomineringar i plural, har Jireel redan klivit in i 2018 som en årets stora vinnare.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter