Gå direkt till innehåll
Förband med stor musikalisk bredd - Sommartorsdagarna®

Pressmeddelande -

Förband med stor musikalisk bredd - Sommartorsdagarna®

Att ge lokala band med anknytning till Sjuhärad en scen att spela på är ett av målen med våra förband under Sommartorsdagarna® och att ge boråspubliken en möjlighet att upptäcka en ny favorit är ett annat. Förbanden, liksom huvudartisterna, representerar en mängd olika musikgenrer och bjuder även i år på musik för många olika smaker och som vanligt har mycket energi lagts på att skapa ett program som präglas av hög kvalitet.

Jens Ekelin, ansvarig för bokningarna av förbanden inför Sommartorsdagarna® 2019 säger såhär om årets förband - ”Jag är otroligt glad att den musikaliska bredden och representationen för årets förbandsakter är bättre än någonsin. Som vanligt är vi lyckligt lottade med lyxproblemet att ansökningarna varit alldeles för många för så få platser. Borås och dess omnejd är grymma musiktrakter, tro inget annat och urvalet är otroligt svårt att färdigställa. Nu är det dock äntligen klart att varje huvudakt även i år kommer att få en väl värdig uppvärmning. Den här uppställningen av fantastiska musiker kommer att bjuda Boråspubliken på mångsidiga uttryck för glädje, mod och engagemang från hängivna artister som alla är stolta över sin stad och musiken som frodas där.”

Förband – Sommartorsdagarna® 2019
27 juni - Björta & Gregor
4 juli - lSofie Jönsson
11 juli - Firstborn
18 juli - Tiffany Street
25 juli - Too Däää
01 augusti - Anbaric
08 augusti - AfroVocals

27 juni - Huvudartist: Tommy Nilsson
Förband: Björta & Gregor (på scen 20.00)
Två färgstarka showdivor som bjuder på sig själva och på en galen show med allsång, Broadway och schlager. Allt vackert inramat med glitter, glamour och varm humor. Björta - En cabaréstjärna med ett hjärta av strass och vars garderob får artisteliten att blekna. Sångare, dansare och konfrencier. Hans artisteri flörtar med könsrollerna och han liknas med en färgstark modern Karl Gerhard i Las Vegas Killen bakom Björta är Björn Törnblom. Känd som proffsdansare från Let’s Dance med partners som Malou von Sivers, Susan Lanefeldt och Gudrun Schyman. Dansat bakom artister som Rickard Engfors, Linda Bengtzing och Markoolio. Jobbat som konfrencier i shower, galor och i svenska uttagningen till Miss World. Gör just nu succé i ensemblen i Jonas Gardells "Queen of fucking everything" på Cirkus i Stockholm. Gregor - Teaterapan som blev schlagerstjärna. Efter att ha körat på de största artisterna stod han plötsligt själv med låten Mi Amor i melodifestivalen (2006). Efter det har han turnerat i Skandinavien med den riviga showen ”StorSchlaget” i över 10 år. Bästa komplimangen Gregor fått från publiken är ”vet inte om man ska placera dig i Guns n’ roses eller After Dark” Det sammanfattar en del säger Gregor stolt.

4 juli - Huvudartist: Molly Sandén
Förband: Sofie Jönsson
Först ut som lokal förbandsartist i är Sofie Jönsson från Kinna, en ung talang med en enorm röst. För Sofie drivs musiken av starka budskap om tro och hopp vilket tydligt färgar hennes starka uttryck. Smäktande ballader med vackra melodier som kommer att svepa in Boråsarna i en trygg varm filt av musikglädje. Sofie Jönsson har sjungt länge i olika sammanhang och har nu påbörjat en karriär med egenskriven musik som kommer att ta hennes stora röst mot en framtid lika ljus som det budskap hon förmedlar.

11 juli - Huvudartist: Backyard Babies
Förband: Firstborn
Inför röjarkvällen med Backyard Babies kommer Borås att bjudas på en erfaren och engagerad uppvärmning med rockbandet Firstborn. Bandet släppte sin debut-EP redan 2012 och har sedan dess hunnit avverka otaliga spelningar både i landet och runtom i Europa. Musiken har liknats vid en perfekt blandning av Muse och Parkway Drive vilket rimmar väl med Firstborn´s ambition att skapa låtar som kombinerar blytunga riff med pampiga melodiska refränger. Senaste albumet ”Naked & Exposed” bekräftar det med råge och allt talar för att Firstborn står på tröskeln till en spännande framtid.

18 juli - Huvudartist: Peg Parnevik
Förband: Tiffany Street
Nyaste stjärnskottet på den lokala pop/r&b-himlen är Tiffany Street. Intima och dansvänliga låtar som levereras med självklar auktoritet. Debutsingeln ”Naked” och efterföljande EP:n ”Someone like me” visar på sjukt starka arr och svängiga beats som kommer att bana väg för denna framtida superstar. Utöver hjärta och smärta märks närheten till dansen tydligt i musiken och med största säkerhet kommer hela torget att känna det när Tiffany Street intar scenen och tar kontroll över kvällen.

25 juli - Huvudartist: Markus Krunegård
Förband: Too Däää
Ett gött gäng väl erfarna lokala musikerhjältar som brinner för pop/rock/blues/soul med rötterna i det ljuva 60-talet. Den stabila och svängiga sättningen frontas av Maria Kirilov på sång som skänker tydlig närvaro med sin fantastiska röst. Tillsammans med Pop Persson, Rune Thulin, Kent Persson och Lennart Davidsson kommer borgar det för en groovy och stämningsfull uppvärmning för alla stadens musikälskare.

1 augusti - Huvudartist: Rydell & Quick
Förband: Anbaric
Hårdrocken lever starkt i Borås och vilka är väl bättre än Anbaric att hissa fanan denna kväll infor Rydell & Quick. Stark och energisk hårdrock är vad gitarristen Kimmo Komulainen och hans vapendragare siktar in sig på. Bandnamnet syftar till en arkaisk benämning för elektrisk och sammanfattar därmed ytterst väl vad Stora torget kan förvänta sig: klassiskt ös med kraftfulla melodier och progressiva element. Albumet ”Illusion of the Holy” har fått mycket fina recensioner runt om i världen och den första augusti kommer alla Boråsare få chans att pumpa nävarna i luften till Anbaric´s elektrifierande sound.

8 augusti - Huvudartist: Petter
Förband: AfroVocals
Afrovocals är en kör som sticker ut i Sjuhärad. En kör som hämtar sin inspiration från de afrikanska sångkulturerna. Alla som besöker Stora Torget denna sista Sommartorsdag kan förvänta sig en show som kan variera från färgglad dans, svängiga sånger och medryckande rytmer till en mystisk andlig dimension.

Under ledning av Dias Nsumbu (AfroVikingZ) tas vi på en musikalisk resa genom den afrikanska kontinenten. På vägen stannar AfroVocals upp i Karibien och som bonus bjuds vi på de klassiska rötterna till den Afroamerikanska Gospelsången. På Stora torget i år bjuder kören på ett smakprov från sin repertoar som samarbetats fram i samarbete med U-sing. Denna medryckande sång- och dansfest lär blir den perfekta avslutningen på den perfekta sommaren.

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget Borås TME medfinansiärer.

Mer information:
Jens Ekelin, Musiklagret, 0707-94 70 91
Lisa Statham, cityledare/ansvarig arrangör, Borås City, 0706-49 88 02
Helena Alcenius, vd Borås TME, 0705-41 54 44

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter