Gå direkt till innehåll
Molly Sandén - ​Sommartorsdagarna® 2019 – 4 juli

Pressmeddelande -

Molly Sandén - ​Sommartorsdagarna® 2019 – 4 juli

Den 4 juli kommer Molly Sandén att inta Sommartorsdagsscenen och det är inte en dag för tidigt! 2018 var minst sagt Mollys år – med över 70 miljoner streams på albumet Större blev hon den mest streamade kvinnliga svenska artisten på Spotify. Och när hon i fjol släppte sitt platinasäljande album kantades det av hyllningar runtom i Sverige av såväl kritiker som fans. Det är med stor glädje vi välkomnar Molly till Borås och Sommartorsdagarna® 2019.

P4 Nästa! – Sveriges Radio P4:s musiktävling
P4 Nästa är Sveriges Radio P4:s rikstäckande musiktävling för låtskrivare, artister och nyskriven musik.

Lika länge som Sommartorsdagarna® har funnits har P4 Sjuhärad Sveriges Radio arrangerat musiktävling på Stora Torget. Här har man hittat stjärnor som Shirley Clamp och Niclas Andersson. Det är tidigare ”Artist i Borås” som utvecklats vidare och nu heter tävlingen P4 Nästa! Tävlingen arrangeras över hela landet och var och en av de 25 lokala P4-kanalerna presenterar varsin finalist. Ifjol övertygade The Flying Bumblebees med sin countrypoplåt ”Back To You?” både juryn och publiken och stod tillslut som sjuhäradssegrare. Bidragen som tävlar i de lokala finalerna spelas också på P4:s spellistor och det bidrag som vinner riksfinalen får dessutom en utmanarchans till Svensktoppen. Sjuhäradsfinalen av P4 Nästa! sker på Stora Torgets scen 4 juli kl. 20.00.

Sommartorsdagarnas innehåll:
18.00 Barnunderhållning – program släpps 16 maj
19.00 Lokalt förband - program släpps 2 maj
20.00 P4 Nästa! Sjuhäradsfinal
21.00 Huvudartist: Molly Sandén
21.00 Dansband - program släpps 18 april

Vi har skapat en spotifylista där du kan lyssna till de 2 mest populära låtarna för varje artist, den fylls på efterhand som respektive artist har releasats, lyssna på alla artister här.

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget Borås TME medfinansiärer.

Mer information:
Lisa Statham, cityledare/ansvarig arrangör, Borås City, 0706-49 88 02
Helena Alcenius, vd Borås TME, 0705-41 54 44

Mer om huvudartisterna - Sommartorsdagarna® 4 juli 2019
MOLLY SANDÈN

Molly Sandén har sjungit i hela sitt liv och är idag en av våra största, svenska röster.

I fjol släppte Molly Sandén sitt platinasäljande album Större som kantades av hyllningar runtom i Sverige av såväl kritiker som fans. 2018 var minst sagt Mollys år – med över 70 miljoner streams på albumet blev hon den mest streamade kvinnliga svenska artist på Spotify.

Under sommaren drog Molly ut på turné runtom i Sverige som sedan följdes upp med hennes första egna klubbturné. Med hyllade albumet Större blev hon nominerad för Årets Artist och Årets Pop på P3 Guld samt för Årets Pop på Grammis där hon även uppträdde på galan.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter