Gå direkt till innehåll
Tommy Nilsson inleder Sommartorsdagarna® 2019

Pressmeddelande -

Tommy Nilsson inleder Sommartorsdagarna® 2019

I år firar Sommartorsdagarna® 30 år!
I 30 år har boråsare och besökare upplevt fantastiska sommartorsdagar mitt i Borås City med många av Sveriges största artister, allt i form av gratis underhållning på Stora Torget och i Stadsparken.

Vi är nog många som inte minns ett Borås utan Sommartorsdagarna® och kanske har just du upplevt en eller kanske hundra Sommartorsdagar?! Nu är det i vilket fall snart dags för ännu fler härliga torsdagar i Borås. Återigen bjuder staden och näringslivet på sju stycken aktuella artister i ett program som varar hela sommaren och det har äntligen blivit dags att presentera vilka som är 2019-års huvudartister för Sommartorsdagarna®. Vi börjar såklart med vår premiärartist som är en av landets mest folkkära artister, vi inleder sommaren med ingen mindre än Tommy Nilsson!

Premiärkvällen startar dock med barnunderhållning på stora scenen, Sommarchansen med Borås Tidning kommer att vara med hela eftermiddagen/kvällen och självklart har vi även i år både lokala förband på stora scenen och välkända dansband i Stadsparken. Vi passar också på att med stolthet inviga årets Borås Pride och vem vet, kanske har de haft ett finger med i spelet när vi valde kvällens förband?!

Sommartorsdagarnas innehåll:
18.00 Barnunderhållning – program släpps 16 maj
19.00 Sommarchansen med Borås Tidning
19.45 Invigning av Borås Pride
20.00 Förband – program släpps 2 maj
21.00 Huvudartist: Tommy Nilsson
21.00 Dansband - program släpps 18 april

Vi har skapat en spotifylista där du kan lyssna till de 2 mest populära låtarna för varje artist, den fylls på efterhand som respektive artist har releasats, lyssna på alla artister här.

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget Borås TME medfinansiärer.

Mer information:
Lisa Statham, cityledare/ansvarig arrangör, Borås City, 0706-49 88 02
Helena Alcenius, vd Borås TME, 0705-41 54 44


Mer om huvudartisterna - Sommartorsdagarna® 27 juni 2019
Tommy Nilsson
Tommy Nilsson har sedan mitten av 80-talet berört publiken med sin unika och kraftfulla röst. Med låtar som ”En dag”, ”Dina färger var blå”, ”Öppna din dörr” och duetten ”Allt som jag känner” kan Tommy Nilsson med fog kallas en av landets mest folkkära artister.

Under 2016 åkte Tommy Nilsson på en stor konserthusturné runt om i landet och sommaren 2018 delade han scen med bland andra Kamferdrops, Ida Redig och Charlotte Perrelli på Diggiloturnén. Vintern 2018 såg ni Tommy Nilsson i den stämningsfulla julkonserten ”Christmas Night” med Magnus Carlsson, Elisa Lindström och Sofia Källgren. Förutom på scen har vi sett Tommy Nilsson i populära musikunderhållningsprogram som ”Så mycket bättre” (2016) och ”Stjärnornas stjärna” (2018).

Under våren 2019 är det premiär för turnén ”Allt som jag känner”. Tommy Nilsson kommer under turnén besöka några av Sveriges allra vackraste kyrkor och i nästan varje ort gästas han av en änglalik kyrkokör knuten till respektive församling. Körerna medverkar på de omtyckta balladerna "Öppna din dörr", "En dag", "Amelia", "Dina färger var blå" och "Allt som jag känner".

Tommy har på denna turné bästa möjliga musikaliska sällskap i pianisten Sven-Gunnar Peterson!

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter