Gå direkt till innehåll
Väggarna väntar på konst inför No Limit Street Art Borås

Pressmeddelande -

Väggarna väntar på konst inför No Limit Street Art Borås

Med en knapp månad kvar till No Limit Street Art Borås är väggarna klara och vi kan se fram emot en bra spridning såväl storleksmässigt som geografiskt i Borås.

- Det känns riktigt bra. Vi har fått en bra mix av väggar, en del riktigt stora och med bra synlighet och dessutom har vi lyckats tillgodose konstnärernas egna önskemål väldigt väl när det gäller storlek, typ av ytskikt m m, säger Stina Hallhagen projektledare för No Limit på BoråsBorås TME AB.

Borås har redan fått sin första stora muralmålning, då No Limits konstnärlige ledare Shai Dahan målade en drygt 500 kvm stor vägg utmed riksväg 40 genom Borås. Ett väldigt synligt läge som fått många att lyfta på ögonbrynen.

- Vi har sökt en bra spridning i Borås, mestadels centralt så att alla verk ska finnas inom gångavstånd. En god relation till många av stadens fastighetsägare och de förmålningar som gjorts har lett till att flera hört av sig spontant och erbjudit väggar för No Limit, det är ett gott betyg, fortsätter Stina Hallhagen.

Utöver den stora muralmålningen vid riksväg 40, målade konstnärerna Shai Dahan, Ollio och Ekta tidigare i år ytor under stadsbron utmed Viskan vid Bio Röda Kvarn. Nu senast färdigställdes också ett graffitiverk av Adam Algotsson alias Appear37, i höjd med Bergsbro mellan Bergsäter och Trandared.

- Våra små filmsekvenser eller s k time-lapse-filmer har fått väldigt stor uppmärksamhet och spridning. Den senaste i raden där Adam målar graffiti lyftes t o m på webbsidan för en av världens ledande tillverkare av sprayfärg för just graffiti och street art vilket naturligtvis känns både stort, roligt och visar att No Limit håller hög kvalitet internationellt sett.

Kartan för No Limit finns nu publicerad på nolimitboras.com med utsatta kartpositioner och bilder på respektive vägg som de ser ut i nuläget. Till starten av No Limit finns kartan både digitalt och i tryckt form, så man kan gå en tur på egen hand. Under dagarna 5-7 september erbjuds guidade turer.

Mer information:
Stina Hallhagen, projektledare BoråsBorås TME AB, 0734-15 36 59

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter

Borås TME

Borås TME är ett kommunalt bolag som samägs av Borås Stad och Borås Näringsliv ekonomisk förening i syfte att verka för att Borås framstår och upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare. Bolaget ska offensivt marknadsföra staden, men också arbeta aktivt med att förbättra och utveckla nuvarande verksamhet inom besöksnäring och platsutveckling.

Borås TME
Österlånggatan 17
503 31 Borås