Gå direkt till innehåll
Första verket växer fram – No Limit Street Art Borås

Pressmeddelande -

Första verket växer fram – No Limit Street Art Borås

No Limit Street Art Borås inleds officiellt inte förrän i september, men redan nu växer det första verket fram. Det handlar om ett kollaborativt verk av No Limits curator Shai Dahan tillsammans med två andra konstnärer Ollio (Jonathan Josefsson) och Ekta (Daniel Götesson) för att smycka Stadsbron i centrala Borås.

Borås Stads tekniska förvaltning har nyligen färdigställt den nya torgytan kring Västerbrogatan och nu fortsätter arbetet med Viskanpromenaden (som bl a passerar Stadsbron). 

- No Limit är ju egentligen i september, men när Borås Stad hade en önskan om utsmyckning av Stadsbrons grå betongfundament såg vi direkt en tydlig koppling och tog chansen. Det blir lite av en smygstart och dessutom är det ju ett perfekt sätt att skapa uppmärksamhet och få människor att få upp ögonen för street art, säger Stina Hallhagen, projektledare för No Limit.

Det verk som nu skapas vid Stadsbron kan komma att kompletteras med fler verk innan No Limit om allt går i lås och just nu går planerna för evenemanget i september in i detaljplaneringsfas. 

- Vi har en väldigt bra dialog med staden kring alla tillstånd för No Limit och här har vi nu fått chansen att göra något gemensamt, vilket känns väldigt roligt. Inom kort kommer vi också kunna släppa information om vilka väggar som kommer att målas i september, fortsätter Stina Hallhagen. 

- Samarbetet kring No Limit känns otroligt roligt och här får vi chansen att under ordnade former smycka fundamenten på bron och därmed få en trevligare miljö kring promenadstråken utmed Viskan. På brofästet finns sedan tidigare en målning, av den Stockholmsbaserade gatukonstnären Mogul, som är medvetet sparad från klottersanering. Den kommer även fortsättningsvis att finnas kvar som en del av det verk som nu skapas, säger Gunnar Isackson, teknisk chef Borås Stad.

No Limit Street Art Borås är Sveriges första street art event med storskaliga muralmålningar. Under 4-7 september 2014 målar ett drygt tiotal konstnärer väggar runt om i centrala Borås. Mer information på nolimitboras.com

Mer information:
Stina Hallhagen, projektledare BoråsBorås AB, 0734-15 36 59
Gunnar Isackson, teknisk chef Borås Stad, 0768-88 74 80

Nyheten kompletteras med pressbilder i takt med att verket växer fram. Kontakta gärna Stina Hallhagen ovan för fler bilder.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter

Borås TME

Borås TME är ett kommunalt bolag som samägs av Borås Stad och Borås Näringsliv ekonomisk förening i syfte att verka för att Borås framstår och upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare. Bolaget ska offensivt marknadsföra staden, men också arbeta aktivt med att förbättra och utveckla nuvarande verksamhet inom besöksnäring och platsutveckling.

Borås TME
Österlånggatan 17
503 31 Borås