Gå direkt till innehåll
Borås första riktigt stora muralmålning tar form

Pressmeddelande -

Borås första riktigt stora muralmålning tar form

Inför No Limit Street Art Borås i september utförs nu ytterligare en målning. Den här gången handlar det om en riktigt stor vägg på hela 23 meters höjd. Konstnären och No Limits curator Shai Dahan har precis färdigställt skissen på väggen och påbörjat det riktiga målningsarbetet.

- Det känns både spännande och roligt att vara delaktig i det här. Att ha Borås absolut största konstverk på sin fastighet och den första storskaliga muralmålningen i Borås känns fantastiskt säger Henrik Nyqvist, NQ-fastigheter som äger fastigheten som nu målas.

Det stora verket kommer att föreställa en häst och en tjur i en slags kampsituation. Väggen är nästintill kvadratisk och spänner över cirka 23x23 m, d v s en yta på dryga 500 kvm. 

- Det är så klart ett stort projekt att måla en så stor yta och på den höjden berättar Stina Hallhagen, projektledare för No Limit Borås. Det går åt otroliga mängder färg, närmare 250 liter i slutändan troligen. Det krävs en rejäl skylift och en positiv fastighetsägare så klart. Vi har fått ett väldigt fint bemötande och stor hjälp av både fastighetsägaren NQ-fastigheter, Qlean, Lift & Måleri tillsammans med Flügger Färg i Borås som varit delaktiga i att göra det hela möjligt.

I samband med att muralmålningen färdigställs sätts också en stor vepa upp på väggen för att upplysa förbipasserande om att verket är en del av No Limit och att huvuddelen av evenemanget går av stapeln den 4-7 september i Borås.

- Vi har fått väldigt positiv respons sedan den första målningen som var ett kollaborativt verk av Shai Dahan tillsammans med de göteborgsbaserade konstnärerna Ollio och Ekta. Många har fått upp ögonen för street art och nu kommer det mycket förbipasserande som stannar till, tittar, frågar och fotograferar. Det finns onekligen ett stort intresse och nyfikenhet kring street art och det är klart att storleken på den här målningen gör att uppmärksamheten ökar, fortsätter Stina Hallhagen.

No Limit Street Art Borås 4-7 september.

Mer information:
- Stina Hallhagen, projektledare No Limit Street Art, 0734-15 36 59

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter

Borås TME

Borås TME är ett kommunalt bolag som samägs av Borås Stad och Borås Näringsliv ekonomisk förening i syfte att verka för att Borås framstår och upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare. Bolaget ska offensivt marknadsföra staden, men också arbeta aktivt med att förbättra och utveckla nuvarande verksamhet inom besöksnäring och platsutveckling.

Borås TME
Österlånggatan 17
503 31 Borås