Gå direkt till innehåll
Svenska Friidrottsförbundet håller sitt förbundsmöte i Borås

Pressmeddelande -

Svenska Friidrottsförbundet håller sitt förbundsmöte i Borås

Den 23-24 mars håller Svenska Friidrottsförbundet sitt förbundsmöte på Högskolan i Borås, ett möte som förväntas locka ca 170 deltagare. Syftet med mötet är bland annat att förankra hur Svensk Friidrott skall drivas framåt från 2014 till nästa decennium men även att titta på trygga och säkra friidrottsmiljöer och hur arenaarrangemangens framtid ser ut. 

Under 2012 valdes Borås ut, i konkurrens med flera andra städer, att stå som värd för SM i Friidrott den 29 augusti-1 september på nyrenoverade Ryavallen. Anledningen till att staden vann kampen om friidrotts-SM är ett bra samarbete mellan föreningarna, Borås stad och destinationsbolaget BoråsBorås. Det goda klimatet har också bidragit till att Borås står värd för flera andra stora arrangemang under kommande år, t ex SM-veckan 2014 och O-ringen 2015. 

- Det är spännande med en ny ort för ett SM i friidrott. Borås är långt framme inom många områden kring SM och vi ser verkligen fram emot att ha svenska mästerskapen här, säger Svensk Friidrotts generalsekreterare Anders Albertsson.

Under mötet kommer en ny styrelse att utses där Jenny Kallur är en av de föreslagna namnen för ny styrelseledamot.

För mer information kontakta gärna:
- Anders Albertsson, Generalsekreterare, Svenska Friidrottsförbundet, 072-249 53 50
- Anna Lilja, Borås Convention Bureau, 070-455 32 93

Mer information om Svenska Friidrottsförbundet och förbundsmötet på friidrott.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Anna Lilja

Anna Lilja

Projektledare Borås Convention Bureau 0734-32 75 06

Relaterade nyheter