Gå direkt till innehåll
Turismcykelleder skapar näringslivsutveckling

Pressmeddelande -

Turismcykelleder skapar näringslivsutveckling

Det råder medvind för utveckling av turismcykelleder. Det ligger i tiden att uppleva natur och kultur på ett sätt som både är miljöriktigt och bra för både kropp och själ. På kontinenten finns redan en stor marknad där miljontals människor varje år cyklar på etablerade turismcykelleder. Även svenskarna kommer i ökad omfattning cykelsemestra när trafiksäkra, bekväma och upplevelserika cykelleder kan erbjudas.

- Ju mer vi arbetar med att utveckla våra cykelleder, desto mer ser vi den potential som finns i denna infrastruktur för näringslivsutveckling och ökad besöksnäring, säger Marita Curran, projektledare för Sjuhäradsrundan. 

Sjuhäradsrundan, som är en 15 mil lång cykelled och går genom de fyra kommunerna Borås, Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga utvecklar under våren sin webbplats på ytterligare språk och redan idag finns leden tillgänglig i en rad digitala karttjänster och appar. 

Nu arrangerar man också tillsammans med Ölandsleden, Kattegattleden och Sydostleden en nätverkskonferens i Kristianstad för att ytterligare fokusera på framförallt affärsmöjligheterna utmed och omkring lederna. Konferensens röda tråd är näringslivsutveckling eftersom turismcykellederna innebär en ny infrastruktur som skapar betydande förutsättningar för företag att utvecklas. 

- En fulltecknad konferens med 110 deltagare, från alla delar av södra Sverige, visar att det finns en stor tro på potentialen i de turismcykelleder som nu utvecklas i södra Sverige, fortsätter Marita Curran. 

Konferensen hålls tisdagen den 4 mars kl. 9:30-16:30 på Quality Grand Hotel, Kristianstad 

För mer information, kontakta:
- Marita Curran, projektledare BoråsBorås AB, 0734-15 32 06 
- Jan-Åke Claesson, sektionschef Tekniska förvaltningen, Borås Stad 0768-88 74 49

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter