Gå direkt till innehåll
Kommunerna är ute och cyklar

Pressmeddelande -

Kommunerna är ute och cyklar

Den 3-4 maj kommer företrädare för kommunerna i Borås, Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga att testcykla den 15 mil långa ”Sjuhäradsrundan”. Cyekelleden går mellan dessa fyra kommuner, och sedan 2010 har ett samarbetsprojekt för att binda ihop ledan pågått. Övervägande del av cykelleden går på de gamla järnvägsvallarna. 

Fredag morgon 3 maj startar gruppen från Turistbyrån i Borås och turen går via Kråkred och där in på Kindsbanan. Målet under fredagen är Limmared och ett besök på Limmareds Glashus innan de stänger för dagen. Under lördagen cyklar gruppen utmed Åsunden mot Ulricehamn och sedan tillbaka till Borås

Sjuhäradsrundan ingår i ett pilotprojekt  med Trafikverket som syftar till att få en gemensam skyltning för alla cykelleder i Sverige. Rundan blir den första regionala leden som har de nya nationella skyltarna.

Officiell invigning av banan blir det onsdagen den 29 maj kl.14.00 i Dalsjöfors av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

För mer information
Marita Curran, projektledare för Sjuhäradsrundan 0734-15 32 06

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter