Gå direkt till innehåll
Sociala medie-korrar till Sommartorsdagarna® - fjolårets succé fortsätter

Pressmeddelande -

Sociala medie-korrar till Sommartorsdagarna® - fjolårets succé fortsätter

Förra året startade BoråsBorås AB och Borås City upp ett twitterkonto (@sommartorsdagar) för Sommartorsdagarna® i Borås. Varje kväll rapporterade två sociala medie-korrar från backstageområdet via facebook, twitter, blogg och instagram om allt spännande som hände. Upplägget blev snabbt en succé och konceptet fortsätter i sommar.


- Det var många som ville vara med och inläggen på taggen #sommartorsdagarna i olika kanaler blev ofta väldigt roliga och väldigt många. Nu gör vi det igen - och vi hoppas att Sommartorsdagarna® kommer bli synligare och trenda mer än någonsin i alla upptänkliga sociala kanaler, säger Anders Kihl digitala medier BoråsBorås AB.

Det är nu en månad kvar till premiären av Sommartorsdagarna i Borås och arrangörerna BoråsBorås AB och Borås City söker nya medie-korrar för årets sommartorsdagar. Ansökan skickas in på twitter @sommartorsdagar, där man har 140 tecken på sig att motivera sin plats som medie-korre. Varje vecka under tiden 27 juni-8 augusti väljs två personer per torsdagskväll ut som får ge sin bild av evenemangen från backstageområdet.

Snabbfakta från Sommartorsdagarna® 2012
- 3 000 tweets på #sommartorsdagarna (samt ytterligare 1 000-talet otaggade tweets relaterade till Sommartorsdagarna)
- 200 foton taggade med #sommartorsdagarna på instagram
- Ett oräkneligt antal facebookuppdateringar, bilder samt blogginlägg
- Under de två sista kvällarna (2 och 9 augusti) gjordes en mer djuplodande mätning då nästan 800 taggade tweets nådde drygt 9 400 twitterkonton med 150 000 beräknade intryck "impressions".

Årets huvudartister Stora Torget och dansband i Stadsparken:
27 juni State of Drama, Chiquita
4 juli Ulrik Munther, Bengt Hennings
11juli Linnea Henriksson, Date
18 juli RRH (Ronander/Rickfors/Hylander), Titanix
25 juli Icona Pop, Fernandoz
1 aug Petra Marklund, Framed
8 aug LEGENDS - Voices of Rock, Per-Håkans

Sommartorsdagarna® är ett av Sveriges största familjenöjen med sju stycken gratiskonserter under veckorna 26-32. Evenemanget lockar i snitt ca 15 000 besökare per torsdagskväll till Borås stadskärna. Sommartorsdagarna® arrangeras av centrumbolaget Borås City och destinationsbolaget BoråsBorås AB.

För mer information kontakta gärna:
Anders Kihl, digitala medier BoråsBorås AB, 033-35 32 23

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter