Gå direkt till innehåll
Sommartorsdagarna® en succé i sociala medier

Pressmeddelande -

Sommartorsdagarna® en succé i sociala medier

Inför årets upplaga av Sommartorsdagarna® utlovades bevakning av evenemanget i sociala medier och vilken succé det blev. Närmare 3.000 tweets skrevs på hashtaggen #sommartorsdagarna och till det kan läggas ett stort antal otaggade tweets, facebookuppdateringar, bloggposter och instagrambilder.

På twitterkontot @sommartorsdagar bjöds twittrare in att anmäla sitt intresse för att bevaka evenemangen från backstageområdet och på 140 tecken (en tweet) motivera varför just de skulle få chansen att bli Sommartorsdagarnas sociala medie korrar. 

Årets Sommartorsdagstwittrare 2012
Samtliga deltagande twittrare gjorde ett fantastiskt jobb och förmedlade med stort engagemang sin bild av kvällarna. Anna Liljenby (Cityledare, Borås City) och Helena Alcenius (VD, BoråsBorås AB) har följt twitterflödet och vill uppmärksamma några av twittrarna lite extra. Med en fantastisk skärpa och en humoristisk tvist på sina inlägg var Pontus Rotter (@rotterweiler) och Jens Peterson (@revysonen) i en klass för sig och blir därför "Årets Sommartorsdagstwittrare 2012". Dessutom vill vi vidare ge en extra eloge till Dennis Claesson som lyckades klä Metal Allstars-trummisen "Kicken" i "I Love Borås"- t-shirt. En härlig kupp som skapade stort jubel i publikhavet.

- Det har varit otroligt roligt att testa upplägget med backstagetwittrare och vi har nog bara sett början på hur olika sociala kanaler kan förmera och förmedla evenemang på olika sätt samt skapa en större delaktighet. Vi får helt klart anledning att titta vidare på om vi kan göra något liknande till 2013, säger Anna Liljenby.

Sommartorsdagstwittret i korthet:
- Närmare 3.000 tweets på #sommartorsdagarna (samt ytterligare 1.000-talet otaggade tweets relaterade till Sommartorsdagarna)
- Närmare 200 foton taggade med #sommartorsdagarna på instagram
- Ett oräkneligt antal facebookuppdateringar, bilder samt blogginlägg
- Under de två sista kvällarna (2 och 9 augusti) gjordes en mer djuplodande mätning då nästan 800 taggade tweets nådde drygt 9.400 twitterkonton med 150.000 beräknade intryck "impressions".

Under sommaren twittrade @kihlanders, @mirrys, @markus, @xmalin, @nymanjessica, @rotterweiler, @revysonen, @johanperoti, @dennisclaesson, @emmyhilmersson, @cissyP samt @singlejazzy

Mer information lämnas av:
Anna Liljenby, Cityledare, Borås City, 0705-41 78 89 eller
Helena Alcenius, VD, BoråsBorås AB, 0705-41 54 44

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter