Gå direkt till innehåll
Rekordmiljon i Gina Tricot Grand Prix

Pressmeddelande -

Rekordmiljon i Gina Tricot Grand Prix

Aldrig tidigare har det delats ut mer än en miljon kronor till en vinnare i en svensk tävling inom ridsporten. På söndag kan det bli verklighet – genom Bonusmiljonen vid Gina Tricot Grand Prix i Borås.

Bonusmiljonen är ett unikt koncept inom svensk idrott. Om en ryttare på samma häst vinner Agria hopp-SM på fredag och finalen av Gina Tricot Grand Prix på söndag får ryttaren 1 001 000 kronor i bonus! Förstapriset i SM är 100 000 kronor och förstapriset i Gina Tricot Grand Prix är 252 000 kronor. Lägg till det Bonusmiljonen och den lyckliga vinnaren kommer att ha ridit in 1 353 000 kronor i Borås ridhus denna vecka.

– Under de sex år Gina Tricot Grand Prix har funnits har prispengarna ökat år för år. I år hoppas vi att Bonusmiljonen faller ut. Förra året gjorde den inte det, förklarar tävlingsledaren Helen Hagström.

Gina Tricot Grand Prix bjuder i år på inte bara en, utan två, designade banor. Hinderkonstnären Per Johansson från Varberg har för andra året i rad skapat något för landet helt unikt. Vid SM torsdag-fredag går hindren i SM:ets tecken med blågul inspiration. Under söndagens final byter hela banan skrud och blir en riktig Grand Prix-bana med svartvit design.

Det vimlar av före detta OS-, VM-, EM- och världscupryttare i startfälten – samt många svenska mästare. Till finalen i Gina Tricot Grand Prix söndag 16 februari klockan 15.30 går de 20 bästa ryttarna från fredagens SM-final. Dessutom finns ytterligare ett kval på lördagen, där ytterligare tio ryttare får en finalbiljett.

För mer information:
Tävlingsledare Helen Hagström, tävlingsledare Gina Tricot Grand Prix, tel 0705-65 64 62,

Hemsida: ginatricotborasgrandprix.se

Tidsprogram huvudklasser:
Lördag 14 februari:
E m GP-kval

Söndag 15 februari
15.30 GP-final.

Obligatorisk ackreditering sker till tävlingsledare Helen Hagström senast onsdag 11 februari. I Borås ridhus finns pressrum och uppkoppling samt parkeringsmöjligheter.
Tävlingarna webbtevesänds via http://equisport.tv/livestream/gina-tricot-grand-prix-2015/

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter