Gå direkt till innehåll
Rekord-SM i Borås – igen!

Pressmeddelande -

Rekord-SM i Borås – igen!

Torsdag och fredag nästa vecka, i samband med Gina Tricot Grand Prix 11–15 februari, rids inomhus-SM i hästhoppning i Borås. Det blir minst två rekord: flest antal starter någonsin och de högsta prispengarna genom tiderna.

Hela 54 ekipage är anmälda i SM, vilket är deltagarrekord för ett inomhus-SM. Hela den svenska eliten bosatt i landet finns på plats med Douglas Lindelöw, bäste svensk i säsongens hoppvärldscup i spetsen.

Han och de 53 andra tävlar om 100 000 kronor i förstapris, liksom förra året i Borås den högsta prissumman någonsin i ett inomhus-SM. Totalt i SM, ungdoms-SM och junior-SM är prispengarna cirka en halv miljon kronor, också det den högsta totalsumman genom tiderna i inne-SM.

– Vi är fantastiskt glada att kunna bjuda på sådan toppsport för publiken på plats och genom vår webbtevesändning, som drog över 50 000 tittare förra året, säger Helen Hagström, tävlingsledare för Gina Tricot Grand Prix med hopp-SM.

SM rids i två omgångar med start på torsdag 12 februari. De 20 bästa går till den andra omgången fredag 13 februari, då den svenske mästaren koras. Den regerande SM- utomhusmästaren Niklas Arvidsson, Helsingborg, på Click and Cash ställer upp.

De 20 som genomför andra SM-omgången går dessutom automatiskt vidare till söndagens final i Gina Tricot Grand Prix. Där startar fredagens nykorade svenska mästare näst sist. Parallellt med SM rids ungdoms-SM med 26 anmälda och junior-SM med 23 anmälda. Även här är prispengarna de högsta genom tiderna i respektive kategori för inne-SM.

För mer information:
Helen Hagström, tävlingsledare Gina Tricot Grand Prix, 0705-65 64 62
Stefan Fur, affärsområdeschef häst Agria Djurförsäkring, tel 0706-99 53 41

Hemsida: ginatricotborasgrandprix.se

Tidsprogram SM-klasserna:
Torsdag 15.45 SM-invigning med Borås Stads kommunstyrelseordförande Ulf Olson
Torsdag 16.00 SM omgång 1
Torsdag 18.45 URSM omgång 1
Torsdag 20.30 JSM omgång 1
Torsdag 21.15 Slut

Fredag 14.00 SM omgång 2, final
Fredag 16.15 URSM omgång 2, final
Fredag 18.15 Agria JSM omgång 2, final
Fredag 19.45 Slut

Plats: Borås ridhus, Varbergsvägen 65, Borås.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter