Gå direkt till innehåll
Foto: Marcus Hultgren
Foto: Marcus Hultgren

Pressmeddelande -

King of the Ring slår rekord, igen

Med en knapp vecka kvar till årets upplaga av boxningsturneringen King of the Ring kan man återigen räkna in rekordsiffror. Den 22-24 november bjuds åskådarna i Boråshallen på högklassig boxning i inte mindre än fyra ringar och förutom rekorddeltagande kan turneringen också räkna in sin största internationella spridning någonsin.

- I år kommer vi för första gången gå över den magiska 500-gränsen. Vi har i dagsläget 507 anmälda deltagare från 19 nationer, och det blir dessutom alltid sista-minuten-anmälningar med anledning av sena besked kring visum och liknande. Det blir verkligen en maxad hall med ett tätt tidsprogram och det är första gången vi kör med fyra boxningsringar. Fortsätter intresset att öka måste vi fundera på hur vi kan arrangera turneringen över ännu fler ringar eller utöka antalet dagar, säger Ray Husac, tävlingsansvarig.

Många nya nationer tar plats (ex Sri Lanka, Algeriet, Somalia, Afghanistan och Canada) i årets King of the Ring, flera av dem med sina respektive landslag och vi kommer få se många av världens bästa amatörboxare på plats i Boråshallen. Extra kul i år är att hemmaboxaren (IK Ymer Boxning), Robinson Correa ser ut att ha goda chanser till framgång. Correa bytte till den lokala klubben i våras och har sedan dess haft en stark säsong.

- Lokala boxare med stor potential är lika viktigt som internationella landslagsboxare. De lokala förmågorna har en publikattraktion på ett annat sätt och jag hoppas att vi får se fler riktigt duktiga boxare både på det lokala planet och svenskt nationellt deltagande. Men, kampen är hård och motståndet tufft, bara två svenskar har lyckats knipa bältet genom årens lopp, fortsätter Husac.

Helgens turnering bjuder på mer än bara boxning och fler kringaktiviteter än någonsin tidigare, något som förväntas locka en utökad målgrupp åskådare till Boråshallen.

- Boxningen är av absoluta toppklass och nu blir också underhållningsvärdet som helhet större. Lördagskvällens elitgala bjuder på två spektakulära fäktningsshower med lasersvärd av Russian School of Saberfighting som imiterar två av de mest kända duellerna från Star Wars-filmerna. Dessutom kommer det finnas möjlighet att tävla mot andra eller mäta sin slagstyrka på boxbollar, prova på VR-upplevelser och datorspel samt köpa boxningsutrustning av utställare, säger Henrik Björnander, projektledare Borås TME.

Se boxning i Boråshallen 22-24 november

  • Fredag 16.00-22.00 (fri entré
  • Lördag 10.00-18.00 (fri entré
  • Elitgala och uppvisningar av Russian School of Saberfighting lördag 19.00-22.00 (entré vuxna 100 kr,  barn under 10 år 50 kr eller familj (2 vuxna+2 barn) 200 kr
  • Söndag 10.00-15.00 (fri entré). Prisutdelning i anslutning till finalpassets slut på söndagen. Då koras årets King of the Ring.

Mer information:
- Ray Husac, arrangör BK Rebell, 0735-94 54 11
- Henrik Björnander, projektledare Borås TME, 0733-56 36 02

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Henrik Björnander

Henrik Björnander

Projektledare 0733-56 36 02

Relaterade nyheter