Gå direkt till innehåll
Foto: Russian School of Saberfighting
Foto: Russian School of Saberfighting

Pressmeddelande -

Ljussabeldueller under King of the Ring 2019

Helgen den 22-24 november arrangeras King of the Ring, Europas största amatörboxningsturnering i Boråshallen. I år kompletteras elitgalan under lördagskvällen av spektakulär fäktning med ljussablar. Russian School of Saberfighting* genomför två uppvisningar under kvällen där man replikerar klassiska dueller ur Star Wars-filmerna.

Turneringen har sedan starten 2012 utvecklats till Europas i särklass största amatörboxningsturnering och nu en av de absolut största i världen. Under 2018 hade man närmare 460 anmälda boxare och tre ringar igång i tre dagar i Boråshallen. I dag är merparten av deltagarna internationella gäster men två svenskar har lyckats knipa mästarbältet genom åren, Glodi Eneste 2012 och 2013 samt Liridon Nuha, nu senast 2018.

- Boxningen är såklart fortfarande i centrum, men vi vill öka underhållningsvärdet, skapa mer galakänsla och samtidigt locka nya målgrupper att komma och uppleva stämningen i Boråshallen under elitgalan. Vi har haft musikuppträdanden och senast 2018 en bejublad show i HEMA (Historical European Martial Arts). Russian School of Saberfighting kommer bjuda på något riktigt storslaget och annorlunda. För mig som Star Wars-fantast känns det så klart extra speciellt, men jag tror att många med mig verkligen kommer uppskatta den spektakulära showen, säger Ray Husac, arrangör för BK Rebell.

- Vi är stolta och glada över att ha två av världens största amatörboxningsturneringar (King of the Ring och Golden Girl Championships) i Borås. Båda turneringarna är högt rankade bland klubbar och utövare i boxningsvärlden, deltagarantalet växer stabilt och varje år tillkommer nya tillresande nationer. Boråshallen är en perfekt stadsnära arena för evenemanget och den skapar en atmosfär och inramning för de gästande boxarna som är svårslagen, säger Henrik Björnander, projektledare Borås TME.

Se boxning i Boråshallen 22-24 november
- Fredag 16.00-22.00 (fri entré)
- Lördag 10.00-18.00 (fri entré)
- Elitgala och uppvisningar av Russian School of Saberfighting lördag 19.00-22.00 (entré vuxna 100 kr , barn under 10 år 50 kr eller familj (2 vuxna+2 barn) 200 kr.
- Söndag 10.00-15.00 (fri entré). Prisutdelning i anslutning till finalpassets slut på söndagen. Då koras årets King of the Ring.

*School of Saberfighting är baserade i Moskva och specialiserade på publika framträdande och dueller inspirerade av Star Wars-filmerna. De utbildar sedan mer än 15 år tillbaka i ljussabelduellering och många av deras lärlingar har vunnit den högsta graden utövare av den här typen av uppvisningsfäktning kan erhålla samt ett flertal internationella mästerskap. De har medverkat vid ett oräkneligt antal teaterföreställningar, filminspelningar, TV-produktioner, mässor och uppträdanden världen över.

Mer information:
Ray Husac, arrangör BK Rebell, 0735-94 54 11
Henrik Björnander, projektledare Borås TME, 0733-56 36 02

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Henrik Björnander

Henrik Björnander

Projektledare 0733-56 36 02

Relaterat material

Relaterade nyheter