Gå direkt till innehåll
Foto: CC-BY-SA Augustas Didžgalvis
Foto: CC-BY-SA Augustas Didžgalvis

Pressmeddelande -

Framgång – Är det bara talang eller lönar sig hårt jobb?

Det är en av frågeställningarna när European Athletics U20 Championships ambassadör, tillika tidigare svenska friidrottsstjärnan Emma Green håller föreläsningar för elever och lärare i år 7-9 i Borås.

- Vi kommer att erbjuda tre olika föreläsningstillfällen under dagen den 21 mars och har valt Bäckängskolans aula för att kunna maximera antalet och få ut föreläsningen till så många som möjligt. Emma jobbar mycket med drivkraft och glädje i sina föreläsningar, något som känns otroligt aktuellt och viktigt. Vi vet att ohälsan bland yngre ökar och att rörelse och idrottsliga aktivitet är viktiga nycklar för att öka självkänslan och den allmänna hälsan samt ger ett oräkneligt antal andra fördelar, säger Tommy Andersson, projektledare för European Athletics U20 Championships Borås 2019.

- Jag brinner för idrott och rörelse i allmänhet samt friidrott i synnerhet så klart. För mig har det betytt så otroligt mycket, framgångsmässigt, hälsomässigt men också vänskapsmässigt och rent allmänt på det personliga planet. Idrotten och rörelse stärker och utvecklar individer. Det finns naturligtvis väldigt många olika nivåer i detta beroende på hur högt man siktar, men framförallt vill jag förmedla allt det positiva till eleverna jag får möta genom mitt ambassadörskap. Jag ser otroligt mycket fram emot den här föreläsningsdagen och hoppas kunna inspirera både ungdomar och lärare till utökad aktivitet, mer glädje och bättre hälsa, berättar Emma Green.

- Jag har en osviklig tro på att varje människa både vill och kan utvecklas hela tiden, under hela livet, bara man vet vad och hur man ska utvecklas och är beredd att anstränga sig för att nå dit. I kursplanen för idrott och hälsa står det i syftestexten följande: Eleverna ska ges möjlighet att utveckla kunskaper om vad som påverkar den fysiska förmågan och hur man kan påverka sin hälsa genom hela livet. Eleverna ska även ges förutsättningar för att utveckla goda levnadsvanor samt ges kunskaper om hur fysisk aktivitet förhåller sig till psykiskt och fysiskt välbefinnande. Föreläsningen med Emma Green hoppas jag kommer att ge våra elever en djupare förståelse för vikten av att träna och anstränga sig för att lyckas med svåra uppgifter. Och att det hör till att man ibland misslyckas och blir frustrerad, säger Julio García Atterström, verksamhetschef inom Grundskoleförvaltningen.

Emma har en diger meritlista inom den internationella friidrotten med mängder av medaljer från SM, EM och VM och återfinns ständigt på topplistor över Sveriges mest framgångsrika friidrottare genom tiderna. 2017 avslutade hon sin tävlingskarriär, men idrotten är fortfarande en viktig del. Nyligen valdes Emma in i Europeiska friidrottsförbundets aktivas kommitté och sedan november har Emma rollen som ambassadör för mästerskapen i Borås 2019.

I ambassadörsrollen kommer Emma jobba med att föra fram mästerskapet som helhet. Mer konkret innebär det bland annat marknadsföring, ett flertal föreläsningar för elever i Borås genom skolprojektet lilla-EM, medverkan och aktivering tillsammans med samarbetspartners samt medverkan under evenemanget i juli 2019.

Mer information:
Tommy Andersson, projektledare European Athletics U20 Championships Borås 2019, 0766-23 05 72
Emma Green, ambassadör European Athletics U20 Championships Borås 2019
Julio García Atterström, verksamhetschef Grundskoleförvaltningen, Borås Stad, 033-35 58 92 

Mer information om European Athletics U20 Championships Borås 2019 på boras2019.com

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter