Gå direkt till innehåll
Foto: CC-BY-SA Augustas Didžgalvis
Foto: CC-BY-SA Augustas Didžgalvis

Pressmeddelande -

Emma Green – ambassadör för European Athletics U20 Championships i Borås 2019

Emma har en diger meritlista inom den internationella friidrotten med mängder av medaljer från SM, EM och VM och återfinns ständigt på topplistor över Sveriges mest framgångsrika friidrottare genom tiderna. 2017 avslutade hon sin tävlingskarriär, men idrotten är fortfarande en viktig del. Nyligen valdes Emma in i Europeiska friidrottsförbundets aktivas kommitté och nu axlar Emma rollen som ambassadör för mästerskapen i Borås 2019.

I ambassadörsrollen kommer Emma jobba med att föra fram mästerskapet som helhet. Mer konkret innebär det bland annat marknadsföring, ett flertal föreläsningar för elever i år 6-9 i Borås genom skolprojektet lilla-EM, medverkan och aktivering tillsammans med samarbetspartners samt medverkan under evenemanget i juli 2019.

- Jag brinner för friidrott och vill så långt det är möjligt ge tillbaka till den idrott som gett mig så mycket genom årens lopp. Den spänning, glädje och sammanhållning som man upplever under internationella mästerskap i unga år är både fantastisk och väldigt danande för den fortsatta idrottskarriären. Evenemangets kärnvärden (sustainability, design, athletainment och close connections) är värden jag gärna ställer mig bakom och var en av anledningarna till att jag tackade ja till uppdraget som ambassadör. Borås har dessutom en särskild plats i mitt idrottshjärta då jag 2005 klarade kvalet till VM i Helsingfors, på just Ryavallen, samma arena som nu ska ta emot ungdomar från hela Europa, berättar Emma Green.

- Vi är väldigt glada att kunna knyta Emma till evenemanget som ambassadör. Hon är en av Sveriges stora friidrottsprofiler genom tiderna, och arbetar fortsatt nära idrotten genom kommittéuppdrag i Europeiska friidrottsförbundet. Med ett starkt engagemang, modiga ställningstaganden och ett stort intresse för mental hälsa, social hållbarhet och ledord som ”prestera med glädje” är Emma den perfekta förebilden för ungdomarna och en ambassadör helt i linje med vad vi vill förmedla med tävlingarna i Borås, säger Tommy Andersson, projektledare European Athletics U20 Championships Borås.

Mer information:
Tommy Andersson, projektledare European Athletics U20 Championships Borås 2019, 0766-23 05 72
Emma Green, ambassadör European Athletics U20 Championships Borås 2019

boras2019.com
facebook.com/boras2019
twitter.com/boras2019
instagram.com/boras2019
#boras2019

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter