Gå direkt till innehåll
Biljettsläpp Fed Cup 21-22 april Boråshallen

Pressmeddelande -

Biljettsläpp Fed Cup 21-22 april Boråshallen

Biljettsläpp Fed Cup 21-22 april Boråshallen
Sverige vs Storbritannien

I morgon fredag den 23 mars kl 10.00 släpps biljetterna för Fed Cup 21-22 april som spelas i Boråshallen. Landskampen, mellan Sverige och Storbritanniens damtennislandslag, är en direkt avgörande kvalmatch för vidare avancemang till World Group där de 16 bästa nationerna i världen deltar.

 - Vårt svenska team med Sofia Arvidsson, Johanna Larsson & Co behöver allt stöd de kan få. Att se världstennis på nära håll är en upplevelse man inte skall missa! Stämningen i Boråshallen förra året när det svenska Davis Cup-laget (herrarnas motsvarighet till Fed Cup) spelade var fantastisk och vi hoppas på något liknande igen, menar Henrik Odervall på Svenska Tennisförbundet.

Det svenska laget anländer redan måndag den 16 april till Borås med Sofia Arvidsson och Johanna Larsson i spetsen. Då står uppladdning och träning på agendan. Dagen efter landar det engelska laget. Motståndet från Storbritannien består av Elena Baltacha, Anne Keothavong, Laura Robson och Heather Watson med profilen och tränaren Judy Murray (mamma till världsfyran Andy Murray) som kapten.

- Storbritannien har på senaste tiden haft stora framgångar bland annat genom att slå Portugal, Nederländerna, Israel och Österrike på Fed Cup kvalet i februari nere i Eilat, Israel. Det är tufft motstånd som våra tjejer möter. Sofia Arvidsson är dock i riktigt god form, vilket hon tydligt visade i matchen mot förra världsettan Caroline Wozniacki där hon var en hårsmån från att vinna matchen, berättar Bengt Sjögren Borås Tenniscenter.

Tack vare framgångarna för både de svenska och engelska tennistjejerna kommer nu ett större medieuppbåd än tidigare förväntat till Borås. Kvalmatchen kommer att sändas i:
- Radiosporten, Sveriges Radio P4
- Viasat
- TV10
- British Eurosport

Speltider Fed Cup Boråshallen:
Lördag 21 april start klockan 14.00 två singelmatcher (invigning kl 13.45)
Söndag 22 april start klockan 11.00 två singelmatcher + en dubbelmatch

Priser:
1 dagars:
Vuxen 180:-
Ungdom 12-18 år 105:-
Studerande 105:-
Pensionär 105:-

2 dagars:
Vuxen 315:-
Ungdom 12-18år 180:-
Studerande 180:-
Pensionär 180:-

Barn under 12 år gratis. (samtliga priser är inkl. serviceavgift)

Rullstolsplatser bokas på Borås Turistbyrå och 1 st ledsagare medföljer gratis till personer med behov av assistent. Ev. överblivna biljetter finns att köpa i entrén på Boråshallen fr. kl. 12.45 på lördagen den 21 april och på söndagen från kl. 10.00.

Biljettsläpp sker fredag den 23 mars 2012. Biljetter säljs via ticnet.se och på Borås Turistbyrå 033-355 355

För mer information kontakta gärna:
Henrik Odervall, Svenska Tennisförbundet,
henrik.odervall@tennis.se, 0706-09 02 72
Bengt Sjögren, Borås Tenniscenter, 
bengt@borastenniscenter.se, 0703-226016

Mer om Fed Cup-turneringen finns på www.fedcup.com
Följ svensk tennis på www.tennis.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter