Gå direkt till innehåll
Fed Cup till Borås 21-22 april 2012

Pressmeddelande -

Fed Cup till Borås 21-22 april 2012

Fed Cup till Borås och Boråshallen 21-22 april 2012
Sverige vs Storbritannien
Den 21-22 april kommer det svenska damlandslaget i tennis, med Sofia Arvidsson och Johanna Larsson i spetsen, till Borås och Boråshallen. Detta för att spela en direkt avgörande Play-off match i Fed Cup, damernas motsvarighet till Davis Cup. Den 14 februari lottades Sveriges motståndare fram - Storbritannien.

 - Efter det professionella mottagandet och succén under Davis Cup 2011 känns det mycket roligt att vara tillbaka i Borås. Det tidigare samarbetet med Borås Stad, BoråsBorås AB och tennisklubbarna i Borås har fungerat riktigt bra och har varit avgörande för vårt val av värdstad, menar Henrik Odervall, tävlingsansvarig Svenska Tennisförbundet.

Efter en avgörande vinst i gruppspelet mot Polen, med bland andra världssexan Alexandra Radwanska i laget, tog det svenska damlandslaget sig vidare för att möta Storbritannien. Vinst i Borås innebär direkt avancemang till World Group där de 16 bästa nationerna i världen deltar.

Borås och Borås Stad har under de senaste åren satsat för att bli en evenemangsstad av klass. Dels genom nyetableringar av idrotts- och evenemangsanläggningar, dels genom en organisation som tar emot, stöttar och driver igenom evenemang.

- Att söka och få stå värd för arrangemanget är ett led i stadens strategi - att vara en attraktiv evenemangsstad med det bästa värdskapet. Fler och fler stora evenemang väljer nu Borås som värdstad och det är något som jag ser mycket positivt på, menar Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande Borås Stad.

- Att tillsammans med tennisklubbarna, BoråsBorås AB och tennisförbundet få arrangera Fed Cup är oerhört stimulerande. Tävlingarna får stor medial uppmärksamhet och idrottsveriges blickar riktas mot Borås, säger Tommy Jingfors, förvaltningschef på Fritid- och folkhälsa Borås Stad.

- Det känns väldigt roligt att Borås återigen får stå värd för ett av Svenska Tennisförbundets arrangemang. Vi kommer arbeta hårt för att åstadkomma en härlig tennisfest för såväl de aktiva som våra besökare, menar Frida Nilsson, projektledare BoråsBorås AB.

För mer information kontakta gärna:
- Henrik Odervall, Svenska Tennisförbundet,
henrik.odervall@tennis.se, 0706-09 02 72

- Bengt Sjögren, Borås Tenniscenter,
bengt@borastenniscenter.se, 0703-226016

- Tommy Jingfors, Fritids- och folkhälsoförvaltningen,
tommy.jingfors@boras.se, 033-35 73 66

- Frida Nilsson, BoråsBorås AB,
frida.nilsson@boras.com, 0768-88 82 82

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter