Gå direkt till innehåll
Ansvarstagande och engagemang är viktigt för Gina Tricot Grand Prix

Pressmeddelande -

Ansvarstagande och engagemang är viktigt för Gina Tricot Grand Prix

Utöver vår ambition att vara en hästtävling i toppklass strävar vi också mot att agera hållbart i det vi gör både socialt och miljömässigt. Det gör vi genom att klassas som ett Miljömärkt Event och genom projekten Våga Satsa Vinn och Min Stora Dag.

För andra året i rad är Gina Tricot Grand Prix ett miljömärkt event vilket bland annat innebär att vi aktivt arbetar för att reducera vatten- och elförbrukning. Ett steg i det har varit att byta ut belysningen i ridhuset till energisnåla LED-lampor, ett annat är att ha tydliga anvisningar om sopsortering på tävlingsplatsen.

Tillgänglighet och mångfald är viktiga ledord för Gina Tricot Grand Prix och genom samarbetet med Våga Satsa Vinn vill vi att fler ska få möjlighet att uppleva vår tävling. Under de internationella tävlingarna den 11 mars kommer vi för första gången kunna erbjuda ett utökat stöd i form av teckentolkning, hörslinga och syntolkning.

Min Stora Dag är organisationen som uppfyller önskedrömmar och förgyller vardagen för barn och ungdomar med svåra sjukdomar och diagnoser. Förra året fick 56 barn varje vecka uppleva sina önskedrömmar som var allt ifrån ett ridläger till att åka med i ett stridsflygplan. I år är Min Stora Dag en del av Gina Tricot Grand Prix och vi är väldigt glada över att kunna bidra till att ännu fler önskedrömmar går i uppfyllelse.

Mer information:
Sara Johansson, sportchef & pressansvarig, 070-969 63 62
Helen Hagström, tävlingsledare, 070-565 64 62

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter