Gå direkt till innehåll
Dressyr vid Gina Tricot Grand Prix

Pressmeddelande -

Dressyr vid Gina Tricot Grand Prix

Den exklusiva hopptävlingen Gina Tricot Grand Prix Borås, som nästa år blir trestjärnigt internationell, öppnar nu dörrarna för dressyr 10-12 mars 2016. Tre elitryttare i tre åldersgrupper gör upp om platserna i en kürsuperfinal. Den totala prissumman är hela 200 000 kr. 

Premiären för dressyr vid Gina Tricot Grand Prix sker i form av en inbjudningstävling, där de sex bästa seniorerna, U25-ryttarna och ungdomsryttarna bjuds in. Tävlingen kommer gå över tre dagar och endast sex ryttare i varje ålderskategori bjuds in. 

– Vi känner att efter sex år är det ett naturligt steg att släppa in dressyrryttarna och därigenom lyfta våra tävlingar ytterligare en nivå, säger Helén Hagström, tävlingsledare för GinaTricot Grand Prix. 

Tävlingen är endast öppen för inbjudna ekipage och kvalet kommer ridas i så kallade FEI-program för respektive ålderskategori, finalerna kommer gå i dressyr till musik, kür. 

– Dessutom har vi en superfinal på lördagskvällen där de tre vinnarna från respektive kategori rider sitt kürprogram mot varandra. 

Stora prispengar står på spel med dressyrens mått. En lycklig superfinalvinnare rider hem med 25 000 kr. 

– Vi tyckte det var dags att även låta dressyrryttarna få rida om riktiga prispengar. Vi har därför arbetat aktivt för att locka sponsorer till tävlingarna. Dessutom är anmälan och uppstallning gratis, berättar Anna Appelqvist, tävlingens koordinator. 

Ytterligare en nyhet är medielösningar för att åskådare ska komma närmare ryttarna. 

– Vi vill att publiken ska få lära känna ryttarna på djupet och se deras respektive personligheter. Därför kommer vi arbeta mycket med intervjuer och videoklipp där man får en tydligare bild av varje ryttare, säger Carl Hedin, pressansvarig för tävlingarna. 

Vidare arrangeras öppen träning under onsdagskvällen dit publiken är välkommen att se ryttarna värma sina hästar. Samtidigt finns expertkommentatorer och journalister på plats, som tar pulsen på ryttarna efter första kvalet, berättar Hedin. 

Inbjudan till aktuella ryttare sker i december. 

Mer information:
Helen Hagström, tävlingsledare, 0705 65 64 62
Anna Appelqvist, koordinator, 0703 76 64 44
Carl Hedin, pressansvarig, 0708 44 20 01

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter