Gå direkt till innehåll
VM i trial lockar världseliten till Borås 2015

Pressmeddelande -

VM i trial lockar världseliten till Borås 2015

Efter ett mycket lyckat och lovordat evenemang i samband med den direkt avgörande EM-deltävlingen i Borås 2013 har nu arrangörsföreningarna och staden återigen erbjudits möjligheten att ta emot den absoluta världseliten inom trialsporten. Borås arrangerar en av deltävlingarna i trial VM 2015, troligen helgen den 6-7 juni.

- Den direkt avgörande EM-deltävlingen 2013 kändes stort och ett VM är naturligtvis ännu större. Att nu få en direkt förfrågan om att arrangera VM, från den internationella organisationen FIM, är både hedrande och ett skönt kvitto på att vi gör bra evenemang, både sportsligt och runtomkring, säger den nytillträdde VM-generalen Ulf Lundqvist, FMCK Borås.

- Tävlingarna i Borås 2013 fick utmärkelsen ”bästa arrangemang” under det årets EM-cirkus och såväl arrangörerna som terrängen kring Borås motorstadion har mycket gott renommé i trialvärlden. Det internationella förbundet är helt trygga i att förlägga en VM-deltävling här och ser med spänning fram emot att komma tillbaka till Borås 2015, säger Magnus Liljeblad, svensk representant för FIM och FIM Europe*.

VM-deltävlingen i Borås kommer att arrangeras vid Borås motorstadion Gäddered. I dagsläget är de preliminära datumen 6-7 juni och precis som under EM kommer FMCK Borås tillsammans med Kinna motorklubb att samarbeta kring tävlingarna.

- En VM-deltävling är betydligt större än EM och vi är glada åt och helt beroende av vårt samarbete klubbarna emellan. Vi lyckades göra ett väldigt bra evenemang under EM, med ganska kort framförhållning, nu har vi mer tid på oss och hoppas kunna skapa riktigt bra tävlingar för både tävlande och publik. Borås Motorstadion erbjuder synnerligen goda tävlingsmöjligheter men har också en del logistiska utmaningar inför den här storleken på evenemang, fortsätter Lundqvist.

Intresset för motortävlingar är stort och med svenske Eddie Karlsson, som vann EM-titeln nästintill på hemmaplan i Borås 2013, med i världseliten tror arrangörerna på uppemot 5.000 åskådare på en VM-deltävling.

- Borås visar återigen att staden och arrangörsföreningarna har ett gott samarbete som resulterar i stora evenemang. Mig veterligen har vi inte arrangerat något världsmästerskap sedan vattenpolon i Masters VM 2010 och att Borås nu markeras ytterligare på motorsportens världskarta är så klart en fjäder i hatten. Trial VM blir både något att vara stolta över och se fram emot, säger Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande i Borås.

Mer information:
- Ulf Lundqvist, VM-general Borås, 070-578 01 62 
- Torbjörn Larsson, FMCK Borås, 033-25 05 08
- Patrik Wermelin, projektledare BoråsBorås, 0734-15 38 64

* FIM samt FIM Europe är det internationella samt Europeiska förbundet för motorcykelsport.

Foto: Jörgen Jarnberger, JpixFoto

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter