Gå direkt till innehåll
​Veteran-SM i friidrott inomhus avgörs i Borås 2017

Pressmeddelande -

​Veteran-SM i friidrott inomhus avgörs i Borås 2017

IK Ymer friidrott har på senare år haft förmånen och förtroendet att stå som arrangör vid flertalet mästerskap. 2013 gick Friidrotts-SM på nyrenoverade Ryavallen i Borås. Året efter arrangerades lag-sm under SM-veckan på samma plats och man har också hunnit med att stå värd för såväl veteran-SM som Götalandsmästerskapen.

Nu kommer veteran-SM inomhus (eller IVSM som är det officiella namnet på mästerskapen) tillbaka. Den 3-5 februari förväntas en något äldre generation friidrottsstjärnor fylla Ryahallen med kämpaglöd och medaljregn.

- Det blir en perfekt inledning på klubbens 100-årsjubileum. Vid ett veteran-SM deltar ofta flera av våra forna friidrottsstjärnor och inte sällan blir det många rekord*. Tävlingsdeltagarna har ett ofattbart åldersspann vilket i sig gör tävlingarna till en upplevelse där Ryahallens närhet mellan deltagare och publik ökar intensiteten ytterligare, säger Gabriel Nordangård, IK Ymer friidrott.

- IK Ymer har arrangerat IVSM två gånger tidigare, 2007 och senast i mars 2015. Vid det senare tillfället slogs rekord i antalet deltagande föreningar. 411 deltagare från 149 föreningar gjorde då närmare 1.000 starter, fortsätter Gabriel.

Tävlingarna avgörs i Ryahallen 3-5 februari. Mer information och tidsprogram presenteras närmare tävlingarna på ikymer.se, du kan även hålla dig uppdaterad på facebooksidan

* Vid mästerskapen i Borås 2015 slogs 24 mästerskapsrekord (MR), nio svenska rekord (SR), fem nordiska rekord (NR) och ett Europarekord (ER).

Mer information
Tommy Andersson, 070-823 04 20
Gabriel Nordangård, 073-924 20 00

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter