Gå direkt till innehåll
Vandringsfestival i Boråsregionen, 10-11 maj

Pressmeddelande -

Vandringsfestival i Boråsregionen, 10-11 maj

Den 10-11 maj går Vandringsfestival 2014 av stapeln och under de två dagarna erbjuds spännande vandringsaktiviteter runt om i alla kommunerna i Boråsregionen. Vandra i Sjuhärad Festival är ett evenemang för att få fler att upptäcka alla vackra vandringsleder, stigar och spår som finns i Sjuhärad och få fler att utnyttja dessa.

- Vi vill väcka ett intresse för vandring och synliggöra möjligheter för att utveckla vandringsturism i Boråsregionen. Festivalen blir ett tydligt startskott och markering kring satsningen på lederna och dessutom uppmärksammar vi en ypperlig motionsform som passar de flesta, säger projektledare Madeleine Olsen.

Vandringsfestivalen är en del av projektet Vandra i Sjuhärad som drivs gemensamt av alla åtta kommunerna (Vårgårda, Herrljunga, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Mark, Bollebygd och Borås) i Boråsregionen. Projektet finansieras av Leader Sjuhärad i samverkan med de ingående kommunerna. I projektet ingår inventering och utveckling av befintliga vandringsleder som nu läggs in kontinuerligt i en gemensam kartdatabas för att tillgängliggöra och marknadsföra lederna.

I dagläget finns nio leder inventerade, med digitalt kartmaterial på vandraisjuharad.se och materialet kompletteras löpande med nya leder och intressanta platser och upplevelser utmed respektive led. I nästa steg utvecklar projektet särskilda vandringspaket tillsammans med logianläggningar och andra serviceföretag.

Planeringen för festivalen pågår för fullt och såväl festivalen som projektet kommer finnas representerade på Nordic Outdoor (parallellmässa till TUR 2014) på Svenska Mässan i Göteborg 21-23 mars.

Mer information:
Madeleine Olsen, projektledare vandringsfestivalen, 0706-36 40 34, vandraisjuharad.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter