Gå direkt till innehåll
Världstennisen från Borås på Webb-TV

Pressmeddelande -

Världstennisen från Borås på Webb-TV

Fed Cup by BNP Paribas, World Group II, Sweden – Poland, Boråshallen 8-9 februari 2014.

Fed Cup-matchen mellan Sverige och Polen i Borås nu till helgen kommer gå att följa via en exklusiv webb-TV sändning som publiceras på Svenska Tennisförbundets hemsida www.tennis.se. Tillsamammans med produktionsbolaget World Sport & Broadcast AB (som även producerade höstens Davis Cup-match i Helsingborg) och PlayAd Media Group ger nu Svenska Tennisförbundet och Internationella Tennisförbundet (ITF) intresserade chansen att följa landskampen i Borås.

- Det bästa man kan göra är självfallet att se tennisen live i Borås men alla har inte den möjligheten. I en mycket stark konkurrens med OS-sändningar, där vår TV-partner Viasat inte har möjlighet att visa tennisen, är vi glada att ändå kunna ge alla tennisfans möjligheten att följa ett av Sveriges bästa damlandslag när de utmanar ett starkt Polen med en riktig superstjärna i laget, säger Stefan Dahlbo, Svenska Tennisförbundets ordförande.

Det svenska damlandslaget i tennis rankas som 11:e nation i världen. Polen är rankade 15 och har världsfyran Agnieszka Radwanska, som var semifinalist i Australian Open i januari, i laget. Fed Cup är idrottsvärldens största årligen återkommande nationstävling för damer med 95 deltagarländer. Tennisen är en av världens mest globala och största individuella idrotter. För damer är tennisen en av de mest konkurrensutsatta idrotterna som finns. Som kuriosa kan nämnas att 88 länder är representerade vid kommande OS i Sotji.

Segraren i helgens match i Borås får chansen att spela en Play Off-match till World Group I den 19-20 april. Förlorande lag spelar Play off för att hålla sig kvar i WG II. Matchordningen för helgens landskamp görs på den officiella lottningen på fredag klockan 13.00.

Matchtider i Boråshallen i helgen:
Lördag klockan 13.45 Invigning, från 14.00 två singelmatcher
Söndag klockan 12.00 två singelmatcher och en dubbelmatch

För mer information se www.tennis.se och www.fedcup.com eller kontakta:
Peter Bengtsson, Presschef Fed Cup, 0734 – 33 68 04

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material