Gå direkt till innehåll
Tyska resesäljare till Borås

Pressmeddelande -

Tyska resesäljare till Borås

48 st tyska toppresesäljare kommer att besöka Borås i veckan. Det är det tyska resebolaget Dertour som tillsammans med Visit Sweden och Västsvenska Turistrådet arrangerar en resa i södra och västra Sverige. Från Skåne och via Småland kommer de till Borås på kvällen och övernattar, för att på morgonen åka till Göteborg och sedan vidare till Kiruna.

- Vi skall försöka ge dem en känsla av Borås som stad, våra skulpturer och vår kreativa, textila sida. Men vi kommer också att visa på närheten mellan stad och natur, då många tyskar just söker naturupplevelser, säger Helena Alcenius, VD för destinationsbolaget BoråsBorås AB.

- Från andra orter ser man att effekten av sådana här resor, ökar försäljningen. Det är alltid lättare att sälja något man upplevt, så Borås kan nog hoppas på fler tyska turister i framtiden. Sverige har ett gott rykte i Tyskland och redan i år har västsverige ökat besökssiffrorna därifrån, säger Marita Curran, projektledare på BoråsBorås AB

Visit Sweden
Visit Sweden är ett kommunikationsföretag som är hälftenägt av vardera Näringsdepartementet och Svensk Turism AB. Bolaget arbetar med att marknadsföra varumärket Sverige och svenska destinationer och upplevelser internationellt.

Dertour
Dertour är en av de största researrangörerna i Tyskland och Österrike. Dertour grundades 1917 i Berlin och är dotterbolag i Rewe-gruppen i Köln. www.dertour.de

För mer information kontakta
Helena Alcenius BoråsBorås AB
Tel: 0705 – 415444
helena.ransjo.alcenius@boras.com

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44