Gå direkt till innehåll
Turismens dag firades med uppmärksammande av turistprofiler

Pressmeddelande -

Turismens dag firades med uppmärksammande av turistprofiler

Fredagen den 27 september firade Turistorganisationerna i Sjuhärad Turismens dag med ett frukostseminarium på Navet Science Center, Kuben. Där uppmärksammades också vinnarna av utmärkelserna Årets Turistprofil samt Bästa värden i Sjuhärad. 

FN:s världsturistorganisation UNWTO har firat World Tourism Day sedan 1980, alltid den 27 september. Syftet med dagen är att uppmärksamma turismens roll i världen liksom att visa hur den påverkar sociala, kulturella, politiska och ekonomiska värden.

Årets turistprofil
är Leader Sjuhärads pris till person, företag, organisation eller förening som genom sin gärning påverkat och utvecklat verksamhet inom turism som haft betydelse för utvecklingen av landsbygden i Sjuhärad. Till vinnare utsågs Thomas Perlöv, turism i Bollebygd, med motiveringen:

"Vinnaren har med stor entusiasm och engagemang på ett föredömligt sätt sett möjligheterna att genom samverkan mellan ideella föreningar, utvecklingsgrupper/byalag, näringsliv och kommun kunna ta till vara och marknadsföra befintliga resurser i form av besöksmål, kommersiellt utbud och aktiviteter. Han har tillsammans med de samverkande aktörerna sett att dessa kan omsättas till attraktiva erbjudanden. I samverkan skapas möjligheterna och en lokal sammanhållning. Hans arbete visar att det trots avsaknaden av stora och kända besöksmål går att arbeta för en ökad besöksnäring och den turistiska sjuhäradskartan har nu goda möjligheter att bli komplett."

Årets värd 2013
är Turistorganisationera i Sjuhärads pris till den eller de som visat på gott värdskap. Till vinnare utsågs Kindsguiderna, Anna Theander och Gun Ohlsson med motiveringen: 

"Årets värd har under 2013, genom gott värdskap, skräddarsydda upplevelser anpassade efter gästen, storytelling, kultur och historieförmedling, med sig själva som enda arbetsredskap utvecklat sin verksamhet från ett nystartat företag till en av områdets mest efterfrågade aktiviteter. Detta har i sin tur skapat ökat antal besök i hela det berörda området."

Under frukostseminariet talade Manda Schillerås, samordnare- och affärsutvecklare om besöksnäringens utveckling i Boråsregionen samt Dan Hanssen, framgångsrik företagare inom event och outdoor, om sitt företag Utefolk.

Juryn för priserna:
Annika Andersson, Ordförande Leader Sjuhärad 
Rolf Danielsson, Västarvet 
Anders Lindauer, Coompanion 
Manda Schillerås, samordnare och affärsutvecklare för Besöksnäringen i Boråsregionen

För mer information kontakta:
Marita Curran, BoråsBorås AB, 033-357097, 0734-153206 
Roland Haraldsson, Leader Sjuhärad, 0325-618693, 0703-191202

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter