Gå direkt till innehåll
​Tilldelningsbeslut för driftsoperatör till Borås Kongress

Pressmeddelande -

​Tilldelningsbeslut för driftsoperatör till Borås Kongress

I dag tog styrelsen för Borås Kongresscenter AB beslut om att tilldela driftoperatörsavtalet för Borås Kongress till Evion Hotell Borås AB, med personer som är verksamma i branschen i västsverige.

”För Borås Stad är det glädjande att vi har fått en operatör som har erfarenhet från liknande verksamhet och med lokal förankring”, säger Per-Olof Höög, styrelseordförande i Borås Kongresscenter AB.

Efter avtalsspärren löpt ut, 17-11-14 får avtal tecknas. Avtalstiden kommer att tecknas med beräknat tillträde 2018-10-01 och löper på tre år med möjlighet till förlängning. Hyresnivån är bashyra på 5 400 000 kr/år + omsättningshyra.

”Vi har haft bred kontakt av marknaden, och visat huset för ett antal operatörer under upphandlingstiden”, säger Helena Alcenius, VD för Borås Kongresscenter AB. De vi har tilldelat beslutet har god kunskap, kompletterar varandra och vi är nöjda med de referenser vi tagit in. Så tillsammans kommer vi att göra allt för att få fler och nya människor att mötas i Borås”.

Om anbudsgivaren
VD/driftschef i bolaget blir Tomas Hettne som har drivit Eriksbergshallen och Quality Hotell 11, Göteborg. Jan Johansson äger och driver Best Western i Borås och har drivit Ullevi’s Restaurang och konferens samt Christian Koch som idag driver Lilla Bommen konferenscenter och Food Factory i Mölnlycke.

För mer information kontakta:
Per-Olof Höög, styrelseordförande Borås Kongresscenter AB 0705-128121
Helena Alcenius, VD Borås TME, 0705-415444
Janne Johansson, Evion Hotell Borås AB 0739-910416

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44