Gå direkt till innehåll
Sveriges snabbaste hundar gör upp i Borås

Pressmeddelande -

Sveriges snabbaste hundar gör upp i Borås

Den 11-18 juli går SM i hundkapplöpning av stapeln på Borås Greyhound Park. Under en veckas tid tävlar ca 300 hundar för att göra upp om SM-titlarna. Det är andra gången som Borås står som värdstad för SM:et.

- Utöver tidigare SM har vi arrangerat två EM tävlingar med gott resultat. Att kunna välkomna sverigeeliten till Borås Greyhound Park är självklart både roligt och viktigt för oss. Vi har en bra anläggning och organisation som kan ta emot sportens allra största tävlingar. Det stärker både oss som arrangörer men också sporten som sådan. Vi hoppas också att SM:et skall komma Borås tillgodo då våra deltagare stannar i över en vecka tillsammans med sina hundar och familjer, säger Uwe Mirsch, ordförande i Sjuhäradsbygdens Hundkapplöpningssällskap 7HS.

Utöver de 300 hundarna kommer lika många ägare till Borås under perioden för tävlingarna. Därtill beräknas ca 250 familjemedlemmar från hela Sverige. Redan från och med den 8 juli anländer ekipagen till Borås. Tävlingarna arrangeras på Borås Greyhound Park, utmed riksväg 41. Samtliga tävlingsdagar finns servering med mat och fika. Samtliga race är öppna för spel på plats. Fri entré.

Program SM hundkapplöpning
Lördag 11 juli 18:00
Söndag 12 juli 18:00
Tisdag 14 juli 18:00
Onsdag 15 juli 18:00
Fredag 17 juli 18:00
Lördag 18 juli 17:00

Mer information:
- Uwe Mirsch, ordförande Sjuhäradsbygdens Hundkapplöpningssällskap 7HS, 0705-38 90 55

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter