Gå direkt till innehåll
Sveriges mät- och kartkompetens nu i Borås

Pressmeddelande -

Sveriges mät- och kartkompetens nu i Borås

SKMF - Sveriges Kart- & Mätningstekniska Förening arrangerar varje år i Sverige sin stora konferens Mät-Kart som samlar nästan 300 deltagare. Den 16 – 18 maj 2018 har SKMF valt att förlägga konferensen till Borås.

Lokal värd är Samhällsbyggnadsförvaltningen, Borås Stad. Förutom att visa på kommunens verksamhet i frågan kommer deltagarna också få uppleva Borås skulptur och street art satsningar och lära om andra framstående verksamheter som exempelvis nya energi- och miljöcentret EMC på Gässlösa.

På fredag arrangeras en öppen avslutningssession kl. 11:00 – 12:10 i Arenan på Textile Fashion Center. Temat är ”utmaningar och teknologier för automatiserad körning”.

Det finns tre stora utmaningar som morgondagens transportsystem måste möta: miljö, säkerhet och trafikflöde. En viktig del i att möta dessa utmaningar, och även för att nå nollvisionen är utveckling av aktiva säkerhetssystem och system för automatiserad körning som hjälper eller ersätter föraren i både normala trafiksituationer samt i kritiska situationer.

Lika viktigt är att ha tillgång till uppdaterad och detaljerad karta med vägars uppdaterade beskaffenheter som halka, olyckor, kösituationer osv. För att tillhandahålla en uppdaterad karta bidrar en mängd uppkopplade fordon till insamlingen av data från vägen. Data skickas till en server, som sedan skickar ut uppdateringar till andra bilar.

Dessa två ovan sessionerna sker i samarbete med Boråsbaserade RISE och Göteborgsföretaget Zenuity. Ämnet är högintressant i Borås inte minst med sin unika testbana Asta Zero.

- Vi har länge sett fram emot att få komma till Borås med allt spännande som finns att lära och uppleva här och så här långt har vi haft ett fantastiskt program säger Leena Andersson och Anneli Sundvall på Sveriges Kart- & Mätningstekniska Förening.

- Allt fler väljer att hålla sitt möte i Borås, en stad med många framstående verksamheter som väcker stor uppmärksamhet. MätKart väljer ut en ny stad varje år för sin konferens och i år föll valet på Borås vilket vi förstås är väldigt glada över. Viktig kunskap och näring till vår stad, understryker Erik Johnson, Borås Convention Bureau på destinationsbolaget Borås TME.

Föreningen SKMF bildades 1953 i Norrköping. SKMF har idag ca 1300 medlemmar spridda över hela Sverige inom offentlig, kommunal och privat sektor. SKMF är en oberoende förening för dig som är intresserad av geodetisk mätning, kartor, GIS, fastighetsbildning med mera.

Presskontakt
- Jonas Isaksson, Samhällsbyggnadsförvaltningen, 076-888 85 61
Anneli Sundvall, Sveriges Kart- & Mätningstekniska Förening, 070-529 67 91
Erik Johnson, Borås Convention Bureau, 076-888 32 98

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Erik Johnson

Erik Johnson

Projektledare Naturturism Cykla & vandra i Sjuhärad 0768-88 32 98