Gå direkt till innehåll
Svenska junior VM-stjärnor till Borås och Junior-SM i längdskidåkning

Pressmeddelande -

Svenska junior VM-stjärnor till Borås och Junior-SM i längdskidåkning

Svenska junior VM-stjärnor till Borås och Junior-SM i längdskidåkning
7-11 mars 2012, Borås Skidstadion
Definitivt beslut om att köra Svenska mästerskapen i längdskidåkning för juniorer 7-11 mars 2012 i Borås är nu taget av Svenska skidförbundet. Flera av våra svenska junior VM-stjärnor kommer att vara med och tävla om SM-medaljerna. Cirka 300 startande per dag väntas till Borås och Borås Skidstadion.

- Bland våra gäster och tävlande kan vi stolt presentera silvermedaljören i sprint från senaste Junior-VM i Erzurum Turkiet, Evelina Settlin (Hudiksvall), berättar Per Johansson, tävlingsledare Borås Skidklubb.

Svenska damlaget i stafett, som också tog silver på Junior-VM i Turikiet, är anmälda till SM – redan nämnda Evelina Settlin samt Sofia Henriksson och Jonna Sundling.

- Våra duktiga killar från Junior-VM kommer också till Borås och JSM. Bland annat Borås Sidklubbs egen Karl Johan Westberg, nästbäste svensk på Junior-VM, som givetvis kommer att visar upp sig på hemmabanorna, fortsätter Per Johansson.

Tisdag den 6 mars kl 17.30 invigs Junior-SM i längdskidåkning på Stora Torget i Borås. På plats är bland andra några av våra medaljörer från Junior-VM. Ett perfekt tillfälle för Borås och boråsare att framföra sina varmaste gratulationer till framgångarna under VM:et och samtidigt önska dem välkomna till Borås.

Onsdagen den 7 mars drar tävlingarna igång och pågår fram till söndagen den 11 mars (dock tävlingsfri dag under fredagen den 9 mars). Cirka 70 lag är anmälda, 300 startande per dag väntas på Borås Skidstadion och medföljande resenärer beräknas upp till 400 personer.

Det är gratis att besöka Borås Skidstadion och se våra framtida längdåkningsstjärnor tävla. Speaker under dagarna är Per Forsberg från TV- och radiosporten.

För mer information kontakta gärna:

Johan Gabre, pressansvarig Borås Skidklubb
0705-254106, johan@fr7.se

Pressrum med uppkoppling finns på Borås Skidstadion samt särskild parkering för press. Information om resultat etc kommer uppdateras löpande på hemsidan: jsmboras.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material