Gå direkt till innehåll
​Svensk Förening för Hematologi samlas i Borås för årliga fortbildningsdagar

Pressmeddelande -

​Svensk Förening för Hematologi samlas i Borås för årliga fortbildningsdagar

Den 30 september – 2 oktober besöks Borås av 200 läkare inom hematologi. Värd för mötet är Hematologmottagningen på Södra Älvsborgs Sjukhus som är en av Sveriges mest erkända mottagningar.

Dagarna hålls på First Hotel Grand och kommer att bjuda på många intressanta föreläsningar av bland annatprofessor Morie Gertz från Mayo-kliniken, Ulf-Henrik Mellqvist, överläkare på SÄS och ordförande i Svensk Förening för Hematologi och Therese Hård, veterinär på Borås Djurpark som berättar om hematologi hos djur på djurpark.

Svensk Förening för Hematologi har arrangerat fortbildningsdagar sedan 1985 och ger en kvalificerad utbildning inom olika delar av klinisk hematologi, både vad gäller frontlinjeforskning och praktisk sjukvård.

-Vi är mycket glada, och stolta, över att Svensk Förening för Hematologi har valt att lägga årets nationella hematologmöte i Borås, säger Berit Johansson, överläkare på Hematologen SÄS och dessutom arrangör av mötet. Vi har bjudit in både nationella och internationella experter inom området som kommer täcka de senaste rönen inom diagnostik, behandling och forskning. Förutom det vetenskapliga programmet kommer deltagarna också ges möjlighet att få lite glimtar av Borås stad avslutar Berit Johansson som verkligen ser fram emot att möta sina kollegor i veckan.

-Vi är glada att SÄS erkännande inom hematologi har gjort så att mötet förläggs i Borås och därmed ger möjligheten till att fler inom närområden kan få ta del av ny expertis och kunskap säger Anna Lilja på Borås Convention Bureau.

För mer information

Anna Lilja
Borås Convention Bureau
0734-15 36 58
anna.lilja@boras.com

Berit Johansson
Södra Älvsborgs Sjukhus, Hematologmottagningen
0708-74 48 71
berit.v.johansson@vgregion.se

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Anna Lilja

Anna Lilja

Projektledare Borås Convention Bureau 0734-32 75 06