Gå direkt till innehåll
Staden som galleri - Galej

Pressmeddelande -

Staden som galleri - Galej

Lördagen den 21 september bjuder museer och gallerier i Borås upp till galej. Åtta olika aktörer (4 gallerier och 4 museer) har gemensamma öppettider under dagen och satsar extra på att visa upp sin verksamhet, konsten och skapa en festlig inramning.

Borås har på senare år utvecklats starkt som kulturdestination och den offentliga konsten i stadskärnan är ständigt närvarande och utökas hela tiden. Genom Borås Internationella Skulpturbiennal, No Limit Street Art i kombination med starka museer och gallerier skapas en kulturell helhet av internationella mått.

- Konsten finns alltid närvarande i Borås, i det offentliga rummet och på ett flertal museer och gallerier runt om i staden. Den här helgen vill vi uppmärksamma det lite extra, göra det extra festligt och underlätta för människor att ta sig runt till några, flera eller kanske t o m alla de åtta aktörer som ingår i galejet. För att skapa lite feststämning över det hela bjuder många dagen till ära gjort på det där lilla extra, en särskild utställning, kanske levande musik, spännande erbjudanden, en specifik guidning eller att man bjuder på lite dryck och tilltugg, säger Marita Curran, projektledare Borås TME.

På webbplatsen boras.com/stadensomgalleri hittar besökaren information om museer och gallerier samt aktuella och kommande utställningar tillsammans med information om guidningar som fördjupar och förstärker upplevelsen.

- Den här dagen har alla museer och gallerier som ställer ut konst i någon form öppet och med gemensamma öppettider. Dessutom har vi ordnat en skyttelbuss som går mellan aktörerna, så har man ont om tid, inte hittar så bra i Borås eller kanske har svårt att förflytta sig på annat sätt är det här en väldigt bra möjlighet och tillfälle att maximera sin konstupplevelse, fortsätter Marita.

Medverkande:
Galleri Karlenström
Borås Konstmuseum
Flaménska Galleriet & Borås och Sjuhäradsbygdens konstförening
Galleri Jeanette Ölund
Textilmuseet
Abecita Konstmuseum
Ålgården - konstnärernas galleri och verkstäder
Wärenstams

Mer information:
Marita Curran, projektledare Borås TME
marita.curran@boras.com
0734-32 75 04

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken. Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. boras.com/stadensomgalleri

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

instagram.com/boraspunktcom/

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Marita Curran

Marita Curran

Projektledare 0734-32 75 04

Borås TME

Borås TME är ett kommunalt bolag som samägs av Borås Stad och Borås Näringsliv ekonomisk förening i syfte att verka för att Borås framstår och upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare. Bolaget ska offensivt marknadsföra staden, men också arbeta aktivt med att förbättra och utveckla nuvarande verksamhet inom besöksnäring och platsutveckling.

Borås TME
Österlånggatan 17
503 31 Borås