Gå direkt till innehåll
Foto: Eva Almqvist
Foto: Eva Almqvist

Pressmeddelande -

SFAM blir första kongressbokningen i Borås Kongress

Svensk förening för allmänmedicin (SFAM) håller sin årliga kongress i Borås den 8-10 maj 2019 och blir därmed den första kongressbokningen i Borås Kongress.

SFAM arrangerar årligen en allmänmedicinsk kongress – en mötesplats för allmän-läkare från hela landet. Under dagarna erbjuds de cirka 500 deltagarna ett gediget program där de kan välja mellan ett flertal parallella seminarier. I samband med kongressen hålls också SFAMs fullmäktigemöte.

Det är den lokala föreningen SFAM Södra Älvsborg med ordförande Märit Löfgren som står som arrangör för mötet. Planeringen är i full gång och temat kommer att bli InterACTION.

- Vi är förväntansfulla och stolta över att få arrangera Svensk Allmän-medicinsk Kongress 2019 i Borås. Vår vision är en kongress som kombinerar hög vetenskaplig kvalitet med inspirerande föreläsningar och workshops så att det blir konkret hur den nyvunna kunskapen kan användas i vardagen. Vi hoppas att alla deltagare efter kongressen ska känna sig ”energiboostade” och fulla av nya idéer på hur vi tillsammans bygger en välfungerande och jämlik primärvård som fokuserar på mötet med patienterna säger Märit Löfgren, ordförande i SFAM Södra Älvsborg.

- Jag är otroligt glad över att SFAM har beslutat att förlägga sin kongress i Borås och att den i och med det blir första kongressbokningen i vårt nya hus. Det är just sådana här möten vi arbetar aktivt med för att få till vår stad och detta är därmed ett bevis på att vårt arbete bär frukt säger Anna Lilja på Borås Convention Bureau.

SFAM är allmänläkarnas vetenskapliga och professionella förening. SFAMs ändamål är att på ett oberoende sätt främja utbildning, fortbildning, forskning och utveckling inom allmänmedicin.

Läs mer om SFAM på sfam.se

För mer information:
Anna Lilja, Borås Convention Bureau, 0734-32 75 06
Märit Löfgren, Ordförande SFAM Södra Älvsborg, ST i allmänmedicin på Herkules vårdcentral, 070-611 20 30

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Anna Lilja

Anna Lilja

Projektledare Borås Convention Bureau 0734-32 75 06

Relaterade nyheter