Gå direkt till innehåll
Se framtidens modetalanger på Show Up Fashion Award i Borås

Pressmeddelande -

Se framtidens modetalanger på Show Up Fashion Award i Borås

Se framtidens modetalanger på Show Up Fashion Award i Borås
Torsdag den 29 september går Show Up Fashion Award 2011 för andra året av stapeln i Borås. Ett modehappening som lyfter framtidens modetalanger genom en tävling i mode, arrangerad av Marketplace Borås. Det bjuds på modemässa, catwalk, föreläsningar, galakväll och uppträdande. Arbetet med att välja ut de talangfulla nominerade har pågått hela våren och nu är det dags att avslöja årets vinnare under festliga former.

Första priset innebär bland annat att få lansera en outfit under eget varumärke hos huvudsponsorn Nelly.com. Och utmaningen för de tävlande i år har varit att skapa en outfit/style för hösten 2012. Juryn vittnar om att den kreativa nivån är mycket hög bland alla de tävlande - hela 50 designers har anmält sig.
Den 29 september blir en händelserik dag och ett gyllene tillfälle att möta nya och kreativa talanger i branschen. De utvalda tävlingsdeltagarna visar sina alster på catwalken och följs av andra modevisningar, mingel och en föreläsning av Margareta van den Bosch. Förra årets vinnare Katarina Zablocki berättar dessutom om sina upplevelser av det gångna året. Som final koras den nya vinnaren och vi får höra heta Erik Hassle – aktuell just nu med singeln ”Are you leaving”.

FAKTA
Modemässa & Galakväll: 29 september, kl.13.00 - 22.00
Plats: Auto 7H Arena (Krokhallstorget, Västerbrogatan 8, Borås)
Jury: Cay Bond, Margareta van den Bosch, Jarno Vanhatapio, Minna Heino, Pia Mouwitz och
Katarina Zablocki.

PROGRAM
14.00 Modevisning. Tävlande designers visar upp sina kreationer på catwalken.
16.30 Margareta van den Bosch. Berättar om sina erfarenheter kring designarbete och framgångssagan HM.
17.30 Mingel.
18.30 Katarina Zablocki. Vinnare av Show Up Fashion Awards 2010 berättar om sina upplevelser under året som gått, samt en modevisning från hennes märke Cover.
19.00 Modevisning och prisutdelning. Vinnare av Show Up Fashion Award 2011 koras.
20.00 Erik Hassle live.

Show Up Fashion Award. En tävling i mode. Och företagande.
Show Up Fashion Award är en årlig, nationell tävling som skapats av Marketplace Borås. Genom tävlingen ges kreativa elever, oetablerade och nystartade designers en chans att boosta sin karriär och starta groddföretag i Marketplace Borås ”Fashion Park”(en gemensam mötes- och arbetsplats där unga studenter och kreatörer kan få hjälp och coachning av de redan etablerade samt tillgång till ett affärsnätverk och olika tillväxt- och resurscentra). Show Up Fashion Award ska medverka till att framtidens talanger inom mode och design får en effektiv start.

För mer information kontakta gärna:
Pressansvarig Show Up Fashion Award
Sarah Norving
0702527754
info@showupfashion.se
www.showupfashion.se


Borås med fokus på textil hela september
I september presenteras en rad evenemang, mässor och utställningar i Borås där textiltemat löper som en röd tråd. VÄV 2011, Svenska vävrådets mässa på Åhaga 15-17 september, förväntas dra upp till 10 000 besökare från hela världen till Borås. Stadens museum erbjuder en mängd textila utställningar med vernissager i september. Senare i månaden, med start 28 september, går FashionDAYS sida vid sida med Nordic Fabric Fair och Show Up Fashion Award. De tre etablerade eventen tar ett gemensamt avstamp och välkomnar en mode- och textilintresserad publik till fem dagar av nyheter, textil, design och entreprenörskap.

Det är ett program som erbjuder både besökare och boråsare ett brett spektra av textil och mode i Borås under hela september. En månad som tydligt befäster epitetet Textilstaden Borås.

 

Ämnen

Taggar


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44