Gå direkt till innehåll
Scouternas framtid avgörs i Borås

Pressmeddelande -

Scouternas framtid avgörs i Borås

Den 19-20 november, kan Scouternas framtid avgöras i Borås. Då står staden och scouterna i Borås värd för Svenska Scoutförbundets förbundsstämma. Det har länge pågått ett jobb för en stor förändring inom Scouterna i Sverige och det har visat sig kunna avgöras i år.

– I Sverige finns idag fem scoutförbund. Dels det Svenska Scoutförbundet vars årsmöte hålls i Borås och dels Frälsningsarmens Scoutförbund, SMU Scout, KFUK-KFUMs scoutförbund och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, berättar Karin Nolke, tf Generalsekreterare för Svenska Scoutförbundet.

På stämman i Borås kan det avgöras om man antar förslaget om en ny gemensam organisation för svensk scouting vilket skulle innebära en av de större milstolparna i svensk scoutings historia.

I samband med helgen kommer det också finnas möjlighet att uppleva scouting i nära anslutning till stämman på Åhaga, genom bland annat prova-på-aktiviteter och en utställning om scouting 100 år i Borås.

Korta fakta om Scouterna

  • Scouterna samlar nära 38 miljoner medlemmar och finns i över 160 länder.
  • I somras stod Sverige som värd för scouternas motsvarighet till OS, World Scout Jamboree, med över 40 000 deltagare från hela världen Sveriges största evenemang i år.
  • Scouting startade i England 1907 och kom till Borås 1911.
  • I Sverige finns drygt 70.000 scouter. I och omkring Borås nästan tusen.
  • Kända scouter är bland annat Ingvar Carlsson (fd stadsminister), HMK Carl XVI Gustaf, Anders Borg (finansminister), Mariah Carey, Alice Bah Kuhnke, Neil Armstrong (astronaut), Steven Spielberg (regissör), Barack Obama (USA:s president), Celine Dion m fl.

Det är Borås Convention Bureau (en del av kommunens destinationsbolag BoråsBorås AB) som tillsammans med det lokala scoutdistriktet har jobbat för att arrangemanget ska hållas i Borås.

För ytterligare information kontakta gärna:

Erik Johnson, säljare, Borås Convention Bureau, erik.johnson@boras.com, 033-35 32 98
Karin Nolke, tf Generalsekreterare, Svenska Scoutförbundet, karin.nolke@ssf.scout.se, 070-811 83 94

www.ssf.scout.se/fst2011

Borås Convention Bureau jobbar aktivt med att få möten till staden och finns till för att kostnadsfritt ge råd och stöd i processen fram till beslut om valet av destination för mötet. Borås Convention Bureau är en del av destinationsbolaget BoråsBorås AB. Kontakta oss gärna:
033-35 32 98, erik.johnson@boras.com, www.boras.com/kongress

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material