Gå direkt till innehåll
Rekordmiljon i Gina Tricot Grand Prix

Pressmeddelande -

Rekordmiljon i Gina Tricot Grand Prix

Aldrig tidigare har det delats ut en miljon kronor till en vinnare i en svensk tävling inom ridsporten. På söndag kan det bli verklighet – genom Bonusmiljonen vid Gina Tricot Grand Prix i Borås.

Bonusmiljonen är ett unikt koncept inom svensk idrott. Om en ryttare på samma häst vinner Agria hopp-SM på fredag och finalen av Gina Tricot Grand Prix på söndag får ryttaren 1 000 000 kronor i bonus!

Förstapriset i SM är 100 000 kronor och i Gina Tricot Grand Prix 251 000 kronor. Lägg till Bonusmiljonen och den lyckliga vinnaren kommer att ha ridit in 1 351 000 kronor i Borås ridhus denna vecka.

– Under Gina Tricot Grand Prix fem år har prispengarna ökat år för år, men vi har aldrig varit i närheten av sådana här summor till ryttarna, förklarar tävlingsledaren Helen Hagström.

Gina Tricot Grand Prix bjuder i år, inte bara på en utan två, designade banor. Hinderkonstnären Per Johansson från Varberg har skapat något för landet helt unikt. Vid SM torsdag-fredag går hindren i SM:ets tecken med blågul inspiration. Under söndagens final byter hela banan skrud och blir en riktig Grand prix-bana med helt annan design.

Hela spetstruppen från svenska hopplandslaget har anmält sig, med undantag av skadade Rolf-Göran Bengtsson och i Tyskland bosatte Henrik von Eckermann. På plats i Borås finns Malin Baryard-Johnsson, Norrköping, Emma Emanuelsson, Lerum, Jens Fredricson, Strömsholm, Peder Fredricson, Vitaby och Douglas Lindelöw, Hörby. Lägg till att det vimlar av före detta OS-, VM-, EM- och världscupryttare i startfälten – samt många svenska mästare.

Till finalen i Gina Tricot Grand Prix söndag 16 februari klockan 15.30 går de 20 bästa ryttarna från fredagens SM-final. Dessutom finns ytterligare ett kval på lördagen, där ytterligare tio ryttare får en finalbiljett.

För mer information:
Helen Hagström, tävlingsledare Gina Tricot Grand Prix, tel 0705-65 64 62 

Tidsprogram huvudklasser:
Lördag 15 februari: Eftermiddag GP-kval
Söndag 16 februari: 15.30 GP-final

Till media:
Obligatorisk ackreditering sker till tävlingsledare Helen Hagström senast onsdag 12 februari. I Borås ridhus finns pressrum och uppkoppling samt parkeringsmöjligheter. Tävlingarna webbtevesänds.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter