Gå direkt till innehåll
Parkeringsbranschen till Borås!

Pressmeddelande -

Parkeringsbranschen till Borås!

Den 21-23 maj 2013 hålls kongress för parkeringsbranschen på First Hotel Grand i Borås. Kongressens tema är ”Bilen i centrum 2020” och drar 270 deltagare från hela landet.

- Det finns ingen gratis parkering! Det hävdar den världsberömda parkeringsgurun och författaren Donald Shoup från Los Angeles som kommer till Borås som en av föreläsarna under kongressen. 

Svenska Parkeringsföreningen (Svepark) som organiserar mötet är en ideell sammanslutning av kommunalt och privat ägda parkeringsföretag. Föreningens syfte är att tillvarata branschens gemensamma intressen och verka för att parkeringsverksamheten utvecklas utifrån gemensamma riktlinjer.

- Det är glädjande att vi kan förlägga årets Parkeringskonferens till Borås. Detta är den viktigaste sammankomsten av riksomfattande karaktär i Parkeringsbranschen. Vi får här en möjlighet att visa vår fantastiska och fina stad från dess bästa sida under tre konferensdagar i maj säger Lennart Johansson, VD Borås Kommuns Parkerings AB som är den person som tagit mötet till Borås 

Under mötet kommer deltagarna att få lyssna på Pelle Envall från TUB, Trafikutredningsbyrån i Stockholm som berättar om Innovation Parkering - nya sätt att lösa parkering och mobilitet vid nya bostäder och kontor. 

Parallellt med föreläsningarna arrangeras traditionsenligt en parkeringsvaktspromenad på Borås gator. Årets promenad blir dock något utöver det vanliga då den kompletteras med en skulpturvandring.  

Läs kongressens hela program på svepark.se

För mer information kontakta gärna
Borås Kommuns Parkerings AB
VD, Lennart Johansson, 070-455 13 62

SVEPARK SERVICE AB
Sten Åke Håkansson, 040-605 69 10

Borås Convention Bureau
Anna Lilja, 0704-55 32 93

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44