Gå direkt till innehåll
OS-ryttare till Gina Tricot Grand Prix Dressage Masters!

Pressmeddelande -

OS-ryttare till Gina Tricot Grand Prix Dressage Masters!

Intresset för tävlingen har varit stort och vi är mycket glada över de seniorer som kommer att göra upp om prispengarna under Gina Tricot Grand Prix Dressage Masters. Vi har tidigare avslöjat de unga ryttare och U25 ryttare som kommer till start i Borås och det har nu blivit dags att presentera de sex seniorer som ska ge dem en match!

Det är ett starkt startfält där Mads Hendeliowitz som OS debuterade i Rio de Janeiro i somras är en av ryttarna som tidigt tackade ja. Han tar med sig kollegan Jeanna Högberg som gör comeback på de stora arenorna efter födseln av sina tvillingar förra året.

- Jag är väldigt glad över att ha blivit inbjuden till tävlingarna i Borås och ser mycket fram emot att rida! Jag har hört att det är en av Sveriges bästa hopptävlingar och jag tycker det är fantastiskt roligt att vi dressyrryttare också får möjligheten att uppleva den unika atmosfären under Gina Tricot Grand Prix. Jag tycker att det är väldigt bra för svensk dressyr, våra hästägare och sponsorer att vi får fler arrangemang på den här nivån, säger Mads Hendeliowitz.

Ytterligare en OS ryttare som kommer till start på Gina Tricot Dressage Masters för första gången är landslagsryttaren Minna Telde. Även Paulinda Friberg som bland annat red världscup final i Las Vegas 2015, kommer till Gina Tricot Grand Prix för första gången. De fyra debutanterna i sammanhanget får sällskap av Emelie Brolin och Charlotte Haid- Bondergaard som deltog vid premiären förra året. Räknat över de tre ålderskategorierna kommer totalt arton ryttare till start och rider om en prispott på hela 200 000 kr!

- Det är väldigt roligt att så många av de bästa ryttarna har hört av sig och vill komma till Borås och Gina Tricot Grand Prix Dressage Masters säger Carl Hedin, pressansvarig för dressyren. Vi är otroligt nöjda med den gruppen av seniorryttare som kommer till start och de kommer med största säkerhet att bjuda på fantastisk sport! Det är väldigt roligt att intresset för tävlingarna är så stort och vi ska verkligen göra vårt bästa för att det ska bli en fantastisk tävling både för ryttarna och publiken säger Carl.

De sex seniorerna rider FEI Grand Prix på torsdagen och FEI Grand Prix Kür på fredagen. Dessutom kommer ettan och tvåan från küren gå vidare till lördagens superfinal där de möter ytterligare fyra ekipage från de två andra ålderskategorierna, unga ryttare och U25.

FÖR MER INFORMATION
Sara Johansson, sportchef & pressansvarig, 070-969 63 62
Helen Hagström, tävlingsledare, 070-565 64 62

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Marita Curran

Marita Curran

Projektledare 0734-32 75 04