Gå direkt till innehåll
Ny film om Borås visar stadens profil

Pressmeddelande -

Ny film om Borås visar stadens profil

Ny film om Borås visar stadens profil

Den nya filmen om Borås hade premiär på tisdagen. Publik vid premiärtillfället var kultur- och fritidschefer från hela landet, samlade till kongress i Borås.

Den nya filmen om Borås ger ett översiktligt intryck av vad Borås står för idag, av stadens profil. Under tre rappa minuter visas stadens många sidor upp, med tonvikt på Borås karakteristiska styrkor.

Handel, industri, miljö, kultur, sport och på stan-bilder blandas mot bakgrund av delvis special­skriven musik. Högskola, textil design, sommartorsdagar, caféliv och fotboll tillhör det som glimtar förbi.

- Vi vill att åskådaren ska få med sig en känsla av den pulserande stad som Borås är idag och den mångfald som finns här, säger tf marknadsförings- och informationschef Marie Ingvarsson på Borås Stad.

Filmen skickar också med en del viktig kunskap om Borås i form av texter inkopierade i bilderna, till exempel ”50 procent av all textilhandel i Sverige passerar Borås” och ”nära till allt”.

Borås Stad och destinationsbolaget BoråsBorås AB har producerat filmen i samarbete med reklam­byrån Mecka i Borås och Stockholmsbaserade Thelma/Louise, en byrå som är specialiserad på rörlig bild. Musiken är skriven av boråsaren Daniel Norgren.

Filmen är tänkt att kunna visas så väl vid det lilla sammanträdet som vid stora kongresser och seminarier. Den kommer dessutom förstås att presenteras via Borås Stads och BoråsBorås webbplatser.

- Med rörlig bild och musik ger vi en bättre upplevelse av Borås än genom vanliga broschyrer, säger Helena Alçenius, VD på BoråsBorås.

Premiärpublik för Boråsfilmen var deltagarna i veckans tredagarskonferens på Grand hotel i Borås, där 125 fritids- och kulturchefer samt 50-talet politiker från hela landet deltar.

Se filmen på boras.com eller på YouTube.

Mer information om Boråsfilmen lämnar BoråsBorås VD Helena Alçenius, tfn 033-35 82 81, 0705-41 54 44, e-post: helena.ransjo.alcenius@boras.com

Ämnen

Taggar


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material