Gå direkt till innehåll
Kretsloppet ett lopp för alla!

Pressmeddelande -

Kretsloppet ett lopp för alla!

Kretsloppet tillsammans med Borås AIK, Norrby IF och SISU gör nu en satsning för integrationen i Borås. Under Kretsloppet den 19 september kommer ungdomar från Norrby och Hässleholmen få möjligheten att springa loppet gratis. Detta för att få fler från dessa stadsdelar att upptäcka idrott, föreningslivet, och framför allt minska utanförskap.

Emil Jylhänlahti (Borås AIK) och tillika världsrekordhållare i ”fotbollstrix” kommer tillsammans med Marcus Översjö (Norrby IF) och SISU driva ett integrationsprojekt och en manifestation där man vänder sig till skolor och ungdomar inom Norrby och Hässleholmen.

- Idén om att göra något annorlunda under Kretsloppet hade jag redan förra året. Detta år tog jag tag i det hela och kom med idén om att springa Kretsloppet med en boll i luften hela vägen, utan att tappa bollen. Tidigare har jag slagit olika världsrekord i fotbollstrix, uppträtt i 23 olika länder på alla möjliga slags tillställningar. Men nu ville jag prova på något ännu svårare, säger Emil Jylhänlahti projektledare för Futsal och Integration Borås AIK.

Under själva Kretsloppet kommer Emil att genomföra en manifestation genom att springa 10 km banan med en boll i luften, utan att tappa den!

Tanken med projektet är att få fler barn och ungdomar att intressera sig för idrott, ge dem chansen att pröva på att springa kretsloppet gratis och minska utanförskap. Pengarna ska gå till integrationsfrämjande ändamål. Företag kan gå in och sponsra utmaningen med valfritt belopp, beloppet minskar med 10 % varje gång Emil eventuellt skulle tappa bollen på marken. Alla pengar som blir över när alla kostnader som deltagaravgift är betalad går direkt till barnen på Hässleholmen och Norrby så att de kan hitta på olika aktiviteter.

- Vi kommer också producera i film i samband med att vi är ute i skolor och pratar vädergrunder, intervjuar barn om Kretsloppet m m, säger Emil Jylhänlanti.

Mer information:
- Tommy Andersson, Kretsloppet i Borås, 070-823 04 20

Vi välkomnar alla till ett frukostmöte!
Tid: Torsdag 7 maj kl. 07:15-08:30
Plats: Swedbank Sjuhärad i Borås, ingång Åsbogatan.
Swedbank Sjuhärad bjuder på kaffe och fralla.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterade nyheter