Gå direkt till innehåll
King of the Ring mot nya rekord

Pressmeddelande -

King of the Ring mot nya rekord

Helgen den 23-25 november är det återigen dags för King of the Ring, Europas största amatörboxningsturnering för herrar, i Boråshallen. Med en knapp månad kvar är intresset större än någonsin tidigare.

- Det är verkligen fantastiskt roligt. Det är åttonde gången vi gör turneringen och den ökar i deltagarantal varje år. I nuläget har vi 230 anmälda boxare, från 12 nationer och många fler är på väg in. Så stort har intresset aldrig varit vid den här tidpunkten, säger Ray Husac, tävlingsansvarig.

Den svenska amatörboxningseliten ställer upp mangrant för att tampas med ett brett internationellt startfält.

- Vi har bl a Milad Mazdak och Youseph Adou i 64 kilosklassen, som väntas göra upp om SM-titeln i vinter. De lär ställas mot de allra bästa internationella boxarna under King of the Ring.

Arrangören BK Rebell har tillsammans med Borås TME tagit fram en strategi för att skapa ett större intresse för boxningen och göra den mer tillgänglig för publiken.

- Vi har försökt ta ett utifrånperspektiv. Boxning är inte helt enkelt för den som är ovan och förståelsen för regler, poängsättning m m är viktigt för att skapa intresse. BK Rebell har gjort en ”boxing for dummies”-film där man på några få minuter på ett enkelt sätt visar boxningens grunder, dessutom är den gjord på ett roligt och charmigt tilltalande sätt. Publiken på plats kommer också få inofficiella domarsiffror mellan varje rond för att enklare kunna hänga med, säger Stina Hallhagen, projektledare Borås TME.

- Vi har ett enormt tryck på livesändningen från hallen under helgen och i år försöker vi också locka fler till läktarna, bl a genom att dela ut fribiljetter till elitgalan, fortsätter Husac .

Det blir garanterat en ny mästare i årets upplaga av King of the Ring. Den tvåfaldige regerande mästaren Alex Bishop har blivit proffsboxare och deltar därför inte. Arrangören BK Rebell med Ray Husac i spetsen väntar sig att runt 400 boxare från ett femtontal nationer kommer göra upp om en av boxningsvärldens tuffaste titlar under helgen i Borås.

Se boxning i Boråshallen 23-25 november
Fredag 16.00-22.00 (fri entré)
Lördag 10.00-18.00 (fri entré)
Elitgala lördag 19.00-22.00 (entré 100 kr)
Söndag 10.00-15.00
Prisutdelning i anslutning till finalpassets slut. Då koras årets King of the Ring.

Mer information:
Ray Husac, arrangör BK Rebell, 0735-94 54 11
Stina Hallhagen, projektledare Borås TME, 0734-32 75 05

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter