Gå direkt till innehåll
King of the Ring - bland de största i världen

Pressmeddelande -

King of the Ring - bland de största i världen

Med närmare 450 boxare från 16 nationer har nu boxningsturneringen King of the Ring etablerat sig som en utav världens största turneringar inom genren. Med deltagare från Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Skottland, Irland, Wales, Frankrike, Italien, Portugal, Libanon, Uganda, Nigeria, Kenya och Malta har turneringen bra spridning över världen.

Deltagare i alla kategorier finns med och regerande mästaren, Alex Bishop från England, är väl förberedd för uppgiften att försvara sitt bälte under helgen. Det är dock en öppen historia, där det finns stor chans att en svensk kan kamma hem segern. King of the Ring avgörs i Boråshallen 24-26 november.

- Med så många nationer på plats är det en mycket prestigefylld tävling som sänder eko över hela boxningsvärlden. AIBA, världsorganisationen för amatörboxning, har blickarna vända mot King of the Ring och Borås, säger Ray Husac, arrangör.

- Tävlingen inleds på fredag eftermiddag med tre ringar i Boråshallen och pågår i tre hela dagar. En boxningsfest för alla. Hemmaklubbarna BK Rebell, Skene AK och IK Ymer har boxare med, men att dom skall ha med toppstriden att göra är nog en utopi, att klara sig genom alla dagarna och nå medalj är ett slutmål, fortsätter Husac.

Helt nytt för i år är att de som följer livestreamen kommer kunna vara med och rösta på sin favorit till vinnarbältet. Boxning on-line är riktigt populärt och tittarsiffror på 20.000 på liveströmmen är inte ovanligt, vilket gör att röstningen kan bli riktigt spännande. Den som inte har möjlighet att vara på plats kan följa turneringen via knockout.no.

Golden Girl – Round Robin
En minitävling för utvalda damer körs i anknytning till helgens King of the Ring. Här finns lokala förmågor tillika landslagsboxare representerade. Arrangörsansvarig Mona Husac, BK Rebell kör i 69 kg klassen, rankad 3 i Sverige. Sophia Smith, Skene AK landslagsboxare, rankad 1:a i Sverige i 57 kg, Linda Larson, IK Ymer, 60 kg landslagsboxare rankad 1:a i 60 kg är toppnamnen för för hemmaklubbarna. Vidare ställer Nadja Ericsson, Skene AK och Rebecka Larsen, IK Ymer upp också.

King of the Ring, 24-26 november Boråshallen.
Hålltider:

Fredag: 
Matchstart: 16.00
Sluttid: 23.00

Lördag:
Matchstart. 09.00
Sluttid: 18.00

Elitgala: Inträde 100:- (under 10 år 50:-)
19.00- 22.00

Söndag:
Finalpasset: 09.00-15.00
Kröning av KING OF THE RING: 15.00-15.30

Mer information:
Ray Husac, arrangör, 0735-94 54 11
Annika E Andersson, Borås TME, 0734-32 76 90

Arrangerande klubb: BK Rebell med stöd av Skene AK

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44