Gå direkt till innehåll
​Internationell vandringskongress till Borås

Pressmeddelande -

​Internationell vandringskongress till Borås

I samband med Linnémarschen håller den internationella föreningen IML Walking Association sin årliga kongress i Borås den 26-27 april. Föreningen arbetar med att marknadsföra vandringsevent runt om i världen där just nu 29 olika marscher i 26 länder ingår. Till Borås kommer 80 deltagare med representanter från alla 26 länder. I Sverige är Linnémarschen den enda medlemmen och flera marscher i Europa står på tur och vill ansluta.

Det var redan 2013 snart efter Linnémarschens inträde i föreningen som Hestra IF och Borås Stad ansökte om att få mötet till Borås. Mötet kommer att hållas på Textile Fashion Center.

- Det känns kul att få träffa vandringsvänner från fyra kontinenter. Vi är fortfarande ganska nya i detta sammanhang, så det blir första gången vi arrangerar mötet. Många av delegaterna deltar även i marschen och har medföljande landsmän vilket gör att det internationella deltagandet blir extra stort i år och att vi slår rekord i antal deltagande länder, säger Stefan Aroneng, ansvarig för Linnémarschens IML-kontakter.

- Vi är väldigt glada att äntligen få hälsa alla IML deltagare välkomna till Borås. I vårt arbete med att locka möten till Borås är det ofta långa ledtider och i detta fall har vi längtat i 5 år. Vi får förutom mötet också möjlighet att visa deltagarna vår street art och skulpturer men även ge dem en inblick i svensk midsommar och svensk fika, säger Anna Lilja, Borås Convention Bureau.

IML är ML Walking Association är organisation vars syfte är att främja promenader som en hälsosam rekreation. De vill även främja internationell förståelse genom att uppmuntra deltagande i gångevenemang i andra länder genom ett incitamentsprogram. IML Walking Association uppdelad i två regioner, Europeiska regionen och Pan Pacific regionen.

Läs mer om IML på imlwalking.org

För mer information
Anna Lilja, Borås Convention Bureau, 0734-32 75 06
- Stefan Aroneng, Hestra IF, 070-283 57 87

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Anna Lilja

Anna Lilja

Projektledare Borås Convention Bureau 0734-32 75 06

Relaterade nyheter