Gå direkt till innehåll
​Idag öppnar anmälan till den 41:a Linnémarschen

Pressmeddelande -

​Idag öppnar anmälan till den 41:a Linnémarschen

Helgen den 22-23 april 2017 arrangerar Hestra IF och IK Ymer den 41:a upplagan av Linnémarschen, Sveriges största vandringsevent.

2016 års marsch blev ett rekordår med fler starter än någonsin tidigare. Både svenska vandrare och internationella gäster ökade markant och nu blickar man fram emot 2018 då delegater från de 28 medlemsländerna i IML (den internationella vandringsorganisationen) håller sitt årsmöte i Borås dagarna före Linnémarschen.

- Det är otroligt glädjande att vi ökar. Linnémarschen har något för alla och man kan välja att gå sakta, vandra ”hard core” eller t o m springa. Med bansträckningar från 3 km upp till 57 km över två dagar kan alla göra eventet till en utmaning, säger Jan Hilding, Hestra IF.

Under 2016 gjordes 4.304 starter, varav internationella gäster från 18 länder stod för 970 av de starterna.

Samtliga bansträckningar behålls till 2017-års evenemang. Istället satsar man på att utveckla information och underlätta anmälan.

- Ja, i samband med att vi öppnar anmälan den 15 september kommer vi att ha anmälan till samtliga banor (även Adenture Walk) på ett ställe. Man kan nu anmäla hela familjen eller gruppen i ett skede. Vi lanserar också möjligheten att anmäla dig med Swish, något vi tror kommer öka starkt även för efteranmälan på plats på Borås Arena, fortsätter Jan.

Under hösten arbetar man med att bygga om webben. linnemarschen.se, inklusive de olika språkversionerna, ska få ett nytt uppfräschat och modernt utseende samtidigt som man gör sajten mobilanpassad och förenklar innehåll och information.

Mer information
Jan Hilding, Hestra IF, 070-660 79 33
Marita Curran, projektledare BoråsBorås TME AB, 0734-32 75 04

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44