Gå direkt till innehåll
Grattis Borås - solstolar i Stadsparken

Pressmeddelande -

Grattis Borås - solstolar i Stadsparken

Vänd stolen efter solen är arbetsnamnet på nästa aktivitet inom projektet Drömmen om Borås. Inför firandet av stadens 397:e födelsedag placerades 21 stycken hopfällbara solstolar ut i Stadsparken för att skapa ökad trivsel i stadens lunga.

- ”Brassestolar” är ju helt magiskt en vacker dag och kanske inte något man normalt ser i, eller bär med sig till stadskärnan. Det finns 21 st i vackra pastellnyanser av blå, rosa och gult och givetvis står BORÅS med stora bokstäver på dem. Nu kan man leta upp en, slå sig ner var som helst i parken för en picknick, en stunds läsning eller bara njuta av vädret och atmosfären i stadskärnan. Vi hoppas att stolarna ska skapa små nya oaser, till glädje för Boråsare och gäster i staden, säger Lisa Statham, Borås City.

Solstolarna är ett samprojekt mellan Borås TME och Borås City under paraplyet Drömmen om Borås. Stolarna kommer att placeras på olika platser i staden och stå kvar under 1-2 veckor per plats. De kommer finnas i stadskärnan fram till sista september.

- Personligen så älskar jag vår stadspark och det är verkligen helt fantastiskt att se hur den fylls av människor vackra dagar. Att placera ut solstolarna just på födelsedagen känns som en perfekt gåva till staden och dess invånare som jag hoppas kommer vara till glädje för många under hela sommaren. Kanske får vi se födelsedagsfirare njuta av tårta, sittandes i solstolarna under dagen, säger Mia Landin, verksamhetschef Borås TME.

Drömmen om Borås (DO) är ett projekt som handlar om att, med hjälp av pilotprojekt, testa och förverkliga människors idéer i stadskärnan. Läs mer på drommenomboras.se.

Mer information:
Lisa Statham, cityledare, Borås City, 0706-49 88 02
Mia Landin, verksamhetschef, Borås TME, 0768-88 70 96

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regions


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44