Gå direkt till innehåll
Gina Tricot Grand Prix Borås – mer av allt!

Pressmeddelande -

Gina Tricot Grand Prix Borås – mer av allt!

Internationellt inslag, högre prispengar, bättre show, nytt underlag. Gina Tricot Grand Prix Borås 9-12 februari blir i år ännu bättre! Över en halv miljon i totala prispengar, internationellt kval till Göteborg Horse Show och nytt underlag i internationell toppklass är några av nyheterna som gör den tredje upplagan av tävlingen till den bästa någonsin.

Redan förra året var Boråstävlingen den mest prestigefyllda elittävlingen i Norden. Nu blir det mer av allt.

– Vi höjer förstapriset i finalen av Gina Tricot Grand Prix Borås till 115 000 kronor, alltså mer än förra året. Det är den högsta förstaprissumman på en tävling som inte är internationell här i Sverige genom tiderna, berättar show director Helen Hagström.

– Det blir cirka 150 00 kronor mer i prispengar, totalt cirka en halv miljon. I det ryms en rejäl höjning av förstapriserna i Mellanrundan och Lilla rundan, där vi i år delar ut 25 000 respektive 15 000 kronor till vinnarna.

Det, tillsammans med det faktum att Borås ridhus nu har ett underlag av internationell toppklass, borgar för att hästfesten i Borås ridhus 9-12 februari slår alla rekord.

– Gina Tricot Grand Prix Borås är redan på väg att bli ett måste för alla toppryttare i Norden, säger Helen Hagström. Vi vill ge så många toppryttare som möjligt chansen att rida här.

Därför har man inlett ett samarbete med världscuptävlingarna i Scandinavium i Göteborg 23-26 februari. Gina Tricot Grand Prix Borås blir precis som förra året de svenska toppryttarnas sista chans att ta en åtråvärd plats dit.

– Men inte nog med det. Nytt för i år är att de nordiska ridsportförbunden har chansen att skicka tre toppryttare var som kan tävla om en plats i Scandinavium, avslöjar Helen Hagström. 

Vid Gina Tricot Grand Prix Borås rids sista kval inför finalerna i Young Riders Cup och juniortävlingen Morgondagens Vinnare i Scandinavium.

På programmet står en exklusiv showkväll fredag (biljetter via ticnet.se). Mer om det i separat pressmeddelande närmare tävlingen.

Huvudpunkter Gina Tricot Grand Prix Borås 2012:
Fredag:
20.00 Borås Duel Relay och show

Lördag:
Eftermiddag: Grand Prix-kval, final Lilla rundan

Söndag:
11.30 Final Young Rider Cup
13.00 Gina Tricot Grand Prix i Borås, final
15.00 Final Mellanrundan

PRESSKONTAKT OCH ACKREDITERING:
Ackreditering senast fredag 10 februari via Helen Hagström, 0705-65 64 62, helen.hagstrom@nilorn.com

Presskonferenser med de tre bästa hålls efter finalen i Gina Tricot Grand Prix och delfinalen i Young Riders Cup söndag. Vägbeskrivning och mer tävlingsinformation via www.ginatricotgrandprixboras.se

Ämnen

Taggar

Regions


BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44