Gå direkt till innehåll
​Gerillaslöjd tar över det offentliga rummet under No Limit

Pressmeddelande -

​Gerillaslöjd tar över det offentliga rummet under No Limit

Under No Limit Street Art 2017 skapas ett enormt textilt verk över bron Parkspången som leder in mot Stadsparken i centrala Borås. Boråsare, tillresande och andra intresserade bjuds nu in att vara med och skapa verket.

Det är initiativtagarna bakom Gerillaslöjdfestivalen som arrangerar skapelsen tillsammans med No Limit Street Art Borås. Verket skapas genom kvadratiska rutor som deltagarna kan forma i förväg och ta med, eller leverera om man vill medverka men inte har möjlighet att vara på plats under festivalen. Rutorna utformas med valfri teknik inom tolkningen av ett förutbestämt tema. En eller flera rutor i storleken 25x25 cm alternativt 12,5x12,5 cm, virka, sticka, klippa spelar ingen roll, men det ska naturligtvis vara textil i någon form.

- Crowding i olika former är helt rätt i tiden och gerillaslöjd skapar en stark delaktighet i festivalen, att det dessutom handlar om textil passar ju extremt bra in i Borås. Jag tror att vi kommer locka väldigt många, unga som gamla att vara med och skapa verket. Bron är nästan 25 meter lång, så det är många delar som ska till, säger Stina Hallhagen, projektledare No Limit Street Art.

- Gerillaslöjd handlar om gemenskap och att skapa tillsammans. Vi har valt ett gemensamt tema som är satt till ”Flower and Power” och man kan delta genom att skapa material i förväg eller vara på plats fysiskt under festivalen. Ju fler vi blir, desto roligare och desto häftigare och mer storslaget blir det färdiga verket, säger Frida Arnqvist Engström, journalist och Maria Yvell, gerillaslöjdare, båda initiativtagare till Gerillaslöjdsfestivalen.

Gerillaslöjdsfestivalen
arrangerades för första gången i Stockholm i oktober 2016. Då lockade man 700 utövare från hela landet. Mer information på gerillaslojdsfestivalen.se

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014, 2015 gjorde vi det igen och nu har festivalen blivit ett biennalevenemang. Varmt välkommen till Borås 3-10 september 2017.

Konstnärerna för No Limit Street Art Borås kommer att släppas löpande. Håll dig uppdaterad på nolimitboras.com för vidare information.

Mer information:
nolimitboras.com
Stina Hallhagen, projektledare, 0734-32 75 05
Frida Arnqvist Engström, Gerillaslöjdsfestivalen, 070-605 05 54 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Relaterade nyheter